DruštvoHronika

Na niškim ulicama uskoro vozilo „presretač“ sa radarom

Za bezbedniji saobraćaj!

Vladislava Ivković, pomoćnica gradonačelnice Niša uručila je Saobraćajnoj policiji u Nišu donaciju u vrednosti od 3,5 miliona dinara. Donacijom je obuhvaćena i oprema za vozilo „presretač“ koje će se uskoro naći na niškim ulicama.

 

„Program Saveta za bezbednost saobraćaja svake godine značajan deo sredstava planira za opremanje i rad Saobraćajne policije. Oprema koju smo nabavili po programu Saveta u vrednosti je od 3,5 miliona dinara. Na ovaj način doprinosimo boljem, kvalitetnijem i efikasnijem radu Saobraćajne policije u gradu. Radi se o opremi koja je njima neophodna za rad, a posebno bih izdvojila opremu koja se odnosi na testiranje korišćenja psihoaktivnih supstanci u toku vožnje jer smo svedoci da na terenu često imamo takve slučajeve kada su u pitanju nesavesni vozači“, kazala je Vladislava Ivković.

Dodala je da je kroz program Saveta nabavljena i oprema za vozilo „presretač“.

„U pitanju je radar koji je već upućen na montiranje, a uskoro će se i tako opremljeno vozilo naći na niškim ulicama koje će biti u funkciji bezbednog odvijanja saobraćaja“, istakla je Ivković.

Foto: V.P.

Prema njenim rečima program Saveta za 2022. godinu je već donet i ukupna vrednost programa je 95 miliona dinara. Od tih sredstava preko 13,5 miliona se opredeljuje za rad Saobraćajne policije.

„Time ukazujemo na neophodnost kvalitetnog opremanja Saobraćajne policije u cilju njihovog što efikasnijeg postupanja na terenu“, dodala je Ivković.

Major Nenad Živković, načelnik odeljenja Saobraćajne policije u Nišu je naglasio da će nabavka ove opreme u mnogome olakšati rad policijskih službenika odeljenja Saobraćajne policije.

„Prilikom kontrole i regulisanja saobraćaja pripadnici Saobraćajne policije biće mnogo vidljiviji za učesnike u saobraćaju, a samim tim će bezbednost biti na višem nivou. Nabavljen je i uređej za detektovanje psihoaktivnih supstanci kod vozača. Mi već imamo jedan ovakav uređaj, ovo je drugi i imaćemo mogućnost da pokrijemo veći broj vozača“, kazao je Živković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com