DruštvoEkonomija

Gradilišta “na meti” inspekcije rada

“Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja planira da zaposli još 45 republičkih inspektora rada u Srbiji što će značajno pojačati nadzor i efikasnost naših inspekcija. Akcenat će posebno biti stavljen na gradilišta kojih ima mnogo u Srbiji, a gde je neophodna pojačana bezbednost na radu“, poručio je na sastanku u Nišavskom upravnom okrugu Saša Perišić, zamenik direktora Inspektorata za rad.

Republički inspektori rada u Nišu dali su na sastanku svoje predloge za novi Zakon o bezbednosti zdravlja na radu koji je još u izradi i posebno istakli saradnju sa načelnikom Nišavskog upravnog okruga Petrom Babovićem kao i rad stručne službe koja, kako su naglasili, uvek efikasno reaguje na sve potrebe Inspekcije rada.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i načelnik NUO Petar Babović, razgovaralo se o svim mogućim rešenjima kojima bi inspektorima bio olakšan rad, budući da obavljaju zahtevne kontrole na nivou cele zemlje. Uz vest o prijemu novih inspektora, Perišić je na sastanku najavio i obnovu voznog parka, naglasivši da su, zahvaljujući naporima Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja i ministarke Darije Kisić Tepavčević, plate inspektora značajno povećane, što je dodatni stimulans za još efikasniji rad Republičkih inspekcija rada u Srbiji

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com