Ekonomija

Na kraju trećeg kvartala samo „Tržnica“ u gubitku

Na kraju trećeg kvartala tekuće godine sa gubitkom je u Nišu poslavala jedino „Tržnica“ dok su sva ostala gradska javno-komunalna preduzeća poslovala sa dobitkom, rečeno je na današnjoj sednici Gradskog veća prilikom usvajanja izveštaja o radu tog sektora u periodu od januara do septembra.

Gradski većnik Miroslav Đokić izjavio je da se prihodi i aktivnosti gradskih preduzeća u prva tri kvartala ove godine razlikuju u odnosu na prošlu godinu, što je, kako je dodao, sasvim razumljivo s obzirom da ove godine imamo epidemiju korona virusa.

„Sekretarijat za komunalnu delatnost je napravio analizu koja ukazuje na to da će naplata i prihodi biti gotovo isti ili neznatno manji na kraju ove godine, u odnosu na prošlu. „Tržnica“ će tekuću godinu završiti sa gubitkom, ali ne velikim, što je očekivano s obzirom da jedan deo godine nisu radili“, izjavio je Đokić.

On je podsetio da je Gradsko veće imalo tokom godine niz mera koje su se ticale stabilizacije javnog sektora i javnih preduzeća.

„Ovih dana smo završili planove i programe poslovanja za sledeću godinu. Možemo slobodno da najavimo da ne očekujemo nikakve probleme, tako da će javno-komunalni sektor naredne godine raditi u najboljem mogućem redu“, rekao je Đokić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button