Društvo

Na Klinici za kardiohirurgiju urađena 40 transplantacija bubrega, otac donirao bubreg sinu

Na Klinici za kardiohirurgiju Kliničkog centra Niš urađena transplantacija bubrega. Otac (56) donirao je bubreg svom sinu (34). Ova je 40 transplantacija bubrega od 2014. godine.

“U složenoj proceduri eksplantacije i transplantacije koja se radi istovremeno u dve operacione sale učestvovalo je više od 40 ljudi”, rekao je Dragan Milić direktor ove klinike.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u ovom zahtevnoj transplantaciji.

“Zahvalan Upravi KC koja je obezbedila sve neophodne preduslove za uspešnu operaciju, Dr Dragiši Ljubenoviću na uspešnoj koordinaciji, dr Branki Mitić i dr Goranu Paunoviću na fantastičnoj pripremi pacijenata, dr Milanu Lazareviću na pravovremenoj nadoknadi i korekciji koagulacionog statusa, dr Mladjanu Goluboviću i dr Miroslavu Popoviću na besprekorno vodjenoj anesteziji, urološkoj ekipi koju je predvodio dr Pejić i koja je bez incidenta eksplantirala krajnje anatomski komplikovan bubreg donora koji je imao po dve renalne arterije i vene (normalno bubreg ima jednu arteriju i venu)”, kazao je Milić na svom facebook profilu.

On je posebno zahvalio i doktorima sa  Klinike za kardiohirurgiju posebno dr Dejanu Periću na savršenoj asistenciji i dr Vesni Milojković na nepogrešivom postoperstivnom praćenju operisanih! kao i svim sestrama i pomoćnom osoblju.

“Hvala i našim američkim prijateljima (američka ambasada u Beogradu i posebno komandi američke vojske u Evropi) na aparatima koje su donirali i koji daju neverovatan komfor i sigurnost u radu”, istakao je Milić na kraju.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. А, ја мислио на кардиохирургији се оперишу срца….. баш сам блесав.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com