Virus KoronaZdravlje

Na Klinici za infektivne bolesti u Nišu petoro pacijenata, u Srbiji 57 obolelih od virusa COVID-19

U Republici Srbiji je do 18 časova 16. marta 2020. godine registrovano ukupno 57 potvrđenih slučajeva COVID 19, navodi se na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

“Do 18 časova 16. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 316 osoba koje su ispunjavala kriterijume definicije slučaja. Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 16. marta 2020. godine testirani su uzorci 15 osoba od kojih su 2 pozitiva i 13 negativnih na novi korona virus.”

Na Кlinici za infektivne bolesti, trenutno se leči petoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19, poručuju iz Kliničkog centra Niš.

“U toku današnjeg dana, zbog nepostojanja bilo kakvih simptoma, u dobrom opštem stanju, nakon konsultovanja infektologa sa dežurnim epidemiologom IZJZ i njegove saglasnosti, ali i saglasnosti pacijenta, uz poštovanje svih procedura i algoritama SZO,pacijent koji je primljen juče, otušten je sa Кlinike za infektivne bolesti КC Niš i smešten u kućnu izolaciju. Pacijent koji je primljen na Кliniku za infektivne bolesti 10.03., ima umerene simptome uzrokovane virusom, u stabilnom je stanju, u toku je stalni monitoring njegovog zdravstvenog stanja i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. Ostali hospitalizovani pacijenti, uglavnom ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24-časovnim monitoringom infektologa niškog Кliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju”, piše u saopštenju Kliničkog centra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com