Zdravlje

Na Klinici za infektive bolesti trenutno četvoro obolelih od koronavirusa

U Srbiji sedam novih slučajeva, ukupno 72 zaraženih

Na Кlinici za infektivne bolesti КC Niš, trenutno se leči četvoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19.

“Jedan od pacijenata ima umerene simptome uzrokovane virusom, u stabilnom je stanju i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. Ostali hospitalizovani pacijenti, uglavnom ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24-časovnim monitoringom infektologa niškog Кliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju”, saopštio je KC Niš.

U Srbiji je registrovano još sedmoro obolelih od korona virusa, ukupan broj potvrđenih slučajeva u zemlji je 72, a vlada je najavila nove mere koje između ostalog, propisuju da distanca između ljudi na svim okupljanjima mora da bude najmanje dva metra.

„U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok su četiri osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja”, navodi se na sajtu.

 

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak na korona virus je testirano ukupno 374 osobe.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com