Društvo

Na Kameničkom visu zasađeno 500 sadnica crnog bora

Zaposleni u kompaniji Generali osiguranje Srbija, u saradnji sa Šumskim gazdinstvom „Niš“ početkom ove nedelje zasadili su na Kameničkom visu 500 sadnica crnog bora.

U Šumskom gazdinstvu su kazali da su zaposleni u kompaniji Generali osiguranje još pre nekoliko meseci pokazali interesovanje da pošume odredjenu lokaciju, a Kamenički vis je izabran zbog blizine grada i dostupnosti parcele za sadnju.

„Šumsko gazdinstvo ”Niš” je za pošumljavanje obezbedilo 500 sadnica crnog bora iz rasadnika Javnog preduzeća za gazdovanje šumama ”Srbijašume”. Zaposleni, njih pedesetak, svaku sadnicu su obeležili etiketom sa svojim imenom i imenima članova svoje porodice. Nadzor i pomoć pri sadnji pružalo im je petoro inženjera i tehničara Šumskog gazdinstva Niš”, navela je inženjenjer šumarstva Šumskog gazdinstva „Niš“ Tanja Radovanović.

Zaposleni u Šumskom gazdinstvu su akciju pošumljavanja iskoristili kako bi zaposlenima u Generali osiguranju ukazali na značaj održivog gazdovanja postojećim šumama, na potrebu da svi brinemo o očuvanju prirode i životne sredine i da šume, bez obzira na oblik svojine, zaštitimo, naročito od bespravnih seča i požara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com