Društvo

Na jesen prva zelena učionica za osnovce na Bubnju

Povodom obleležavanja Međunarodnog dana mladih, Kancelarija za mlade Gradske Opštine Palilula, u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika, organizovala je javni čas o spomeniku podignutom u čast stradalih rodoljuba tokom Drugog svetskog rata u spomen – parku Bubnju. Mladi sa područja ove Opštine, bili su angažovani i na čišćenju prostora oko ovog istorijskog obeležja. Najavljeno je da će jedan deo parka osnovnci na jesen moći da koriste kao zelenu učionicu u svrhu podizanja ekološke svesti.

Spomenik na čijem se vrhu nalazi petokraka sagrađen je 1950.godine i posvećen je stradalim žrtvama koje su tokom Drugog svetskog rata stradale.

“Važan je jer jeovo prvo obeležje, na njemu stoji broj od 10000 ljudi, ali nije sasvim istraženo koliko je ljudi tu stradalo”, izjavio je Nikola Milovanovi iz Zavoda za zaštitu spomenika.

Članovi Kancelarije za mlade pomogli su i očistili deo oko spomenika, kako bi se ubuduće na tom mestu održavali časovi.

Prema rečima predsednika Opštine Palilula, Bratislava Vučkovića, na jesen će se na Bubnju održati prva zelena učionica na našoj teritoriji.

Foto: Printscreen Youtube/ Belle Amie

Dodaje da časopis “Eko Paliluče” prvi ka postizanju cilja da Gradska opština Palilula postane zelena opština, a prvo izdanje namenjeno je osnovcima i izaći će 1. septembra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com