Zdravlje

Na Infektivnoj klinici u Nišu leče se četiri osobe. U Srbiji osmoro novoobolelih od virusa COVID 19

U Republici Srbiji je do 8 časova 17. marta 2020. godine registrovano ukupno 65 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 17. marta 2020. godine testirani su uzorci 19 osoba od kojih je 8 pozitivnih i 11 negativnih na novi koronavirus, navode na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

“U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je pet osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja. Do 8 časova 17. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 335 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.”

Iz Kliničkog centra Niš saopštavaju da se na Klinici za infektivne bolesti KC Niš trenutno i dalje leči četvoro pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19.

“U toku jučerašnjeg dana i večeri, zbog nepostojanja simptoma, u dobrom opštem stanju, nakon konsultovanja infektologa sa dežurnim epidemiologom IZJZ i njegove saglasnosti, ali i saglasnosti pacijenata, uz poštovanje svih procedura i algoritama SZO, dva pacijenta otuštena su sa Klinike za infektivne bolesti KC Niš i smeštena su u kućnu izolaciju”, navodi se u saoštenju Kliničkog centra Niš.

Dodaju da pacijent koji je primljen na Kliniku za infektivne bolesti 10.03., ima umerene simptome uzrokovane virusom, u stabilnom je stanju i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. Ostali hospitalizovani pacijenti, uglavnom ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24-časovnim monitoringom infektologa niškog Kliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Veliko hvala svim Nislijama koje su pokupovale sve maske,rukavice I asepsol tako da u 7 mesecu trudnoce imam 1 masku koju i moj muz nece da uzme iako sam ga ubedjivala jer mu je posao takav da putuje po celoj Srbiji. Cuvamo tu 1 masku kao da je zlato za mene a za njega nema veze.Bitno je da svoju guzicu spasite a za ostalo vas bas briga verovatno zato I kupujete toliko toalet papira, spasite svoje dupe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com