Društvo

Na humanitarnom bazaru za sestre Bašović sakupljeno 80.000 dinara

Na humanitarnom bazaru za sestre Nataliju i Ivu Bašović održanom u Obrenovićevoj ulici kod Banke dobročinstva prikupljeno je 80. 260 dinara.

Na bazaru su se prodavale razne kreativne rukotvorine, ikone, zimnica i drugi sadržaji kako bi se prikupila neophodna novčana sredstva za njihovo dalje lečenje.

Podsetimo, Natalija (2004) i Iva (2006) Bašović učenice su srednje škole „Mija Stanimirović“ iz Niša. Boluju od Fridrajhove ataksije, retke progresivne genetske bolesti, koja pogađa uglavnom nervni sistem i srce. Glavni neurološki simptomi uključuju slabost mišića i ataksiju, gubitak ravnoteže i kordinaciju pokreta.

Foto: Marija Milojković Veljković

„Vrlo  je važno biti primer vršnjacima i podstaći ih da i samipokrenu promene u svojoj zajednici“, kaže učenica ove škole, Jana Kostić.

Natalija nije mogla da priča od uzduđenja, ali je njen osmeh i sjaj u očima govorio više od reči.

Devojčicama je neophodna terapija matičnim ćelijama u Ukrajini, kako bi im se poboljšalo opšte stanje organizma, srca i kvalitet života.

Majka devojčica, Verica Bašović kaže da postoji šansa da Natalija ponovo stane na noge.

„Terapija daje rezultate i da je važno da se sa njom nastavi. Natalija je u kolicima već četiri godine, Iva još uvek hoda, ali se primećuje nestabilnost i kod nje, zbog toga je važno da nastave s terapijom”.

Godišnja terapija košta 24.000 evra, a do sada je sakupljeno 6.000.

Potrebno je do proleća sakupiti  još 18.000 evra.

Organizatori humanitarne akcije su Natalijini i Ivini roditelji, Marina Adamović ispred Banke dobročinstva, učenici parlamenta ETŠ „Mija Stanimirović“.

Za Nataliju i Ivu! Budimo humani!

Pomozimo Nataliji i Ivi!

Svi koji žele pomoći sestra to mogu učiniti:

 Upišimo 718 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human718 i pošaljimo SMS na 455

 160-555296-66

 00-540-0004272.5
IBAN: RS35160005400004272559
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 E-doniraj

 PayPal

 NBS IPS QR k

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com