Društvo

Na humanitarnom bazaru za Lazara Ristića sakupljeno 48.000 dinara

Na humanitarnom bazaru na Lazara Ristića održanom za vikend u Obrenovićevoj ulici kod Banke dobročinstva sakupljeno je 48.000 dinara. Bazar koji je trajao tri dana, organizovala je porodica Ristić uz pomoć humanih Nišlija.

Na bazaru je bila šarenolika ponuda, a humani ljudi su se zaustavljali u Obrenovićevoj ulici i kupovali sitnice kako bi pomogli svom sugrađanu da ponovo stane na noge.

Pored novca sakupljenog na bazaru na njegov račun je uplaćen novac koji su dostavljači sakupili tokom dvonedeljne humanitarne akcije nešto više od 53.000 dinara, a kako ističe humanitarka Marina Adamović, njemu je u tom trenutku bio najpotrebniji.

“Od kada nas je ova muka zadesila upoznali smo mnogo dobrih ljudi, a ta podrška prvestveno znači Lazaru. Zahvaljujući dobrim ljudima uspeli smo da odemo i da odradimo dve operacije, ali tu nije kraj naše borbe, ona tek počinje , kazala je Tamara Ristić, Lazareva majka.

Prema rečima, Lazareve majke, Tamare Ristić, Lazar je imao dve jako teške oprecije u Turskoj, opasne po život. Ono što je raduje, kaže jeste dobra prognoza lekara.

“U Turskoj jedan dan košta 300 evra, a kod  nas je to oko 200 evra dnevno kada se uzmu u obzir terapije i ostali troškovi. Molim sve ljude dobre volje da nastave da pomažu koliko mogu da Lazar ponovo prohoda”.

Podsetimo Lazar Ristić je prošle godine, pri skoku u bazen, zadobio teške telesne povrede 5. i 6. pršljena, otok kičmene moždine i kontuziju kičme.

Nakon višemesečnog lečenja otpušten je sa klinike u Beogradu sa dijagnozom kvadriplegija, fraktura pršljenova C5 i C6. Mladić je u potpunosti zavisan od drugih u svim dnevnim aktivnostima.

Oni koji žele da pomognu dečaku to mogu da učine i slanjem SMS poruke sadržine 1009 na 3030, uplatom  160-6000000856684-12 i 160600000085724672

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com