Društvo

Na Gradini sprečen “mravlji šverc” (FOTO)

Carinici se svakodnevno susreću sa takozvanim ”mravljim švercom”, odnosno pokušajima krijumčarenja manjih količina različite robe, najčešće u prtljagu putnika. Nekoliko takvih pokušaja sprečeno je tokom prethodnih dana na prelazu Gradina, kada su u saradnji sa policijom zaplenjeni parfemi, kozmetika i tekstilna roba, koje su bez prijavljivanja preko granice pokušali da prenesu putnici ili vozači autobusa.

Najsvežiji slučaj zabeležen je 24. marta 2022. godine, kada je za detaljnu kontrolu na ulazu u zemlju izdvojen autobus turskog prevoznika, kojim je ka Nemačkoj putovalo 23 putnika.

Tokom kontrole u prtljagu jednog od njih, 35-godišnjeg turskog državljanina, pronađena je prava mini-parfimerija. On je u svoj kofer i nekoliko kartonskih kutija spakovao preko 500 različitih parfema, krema i dekorativne kozmetike, čija je vrednost procenjena na oko 2.500 evra.

Sličan prekršaj otkriven je i dva dana ranije, kada je na ulazu u zemlju za kontrolu izdvojen autobus kojim je iz Turske ka BiH putovalo 50 putnika. Kada su putnici izneli svoj prtljag, carinici su najpre u samom prtljažniku pronašli nekoliko kesa sa preko 30 pari novih patika.

Potom su patike, trenerke, majice i kaiševi sa oznakama poznatih robnih marki, pronađeni i u gazištima stepeništa, ispod maske prednjeg dela autobusa, pa čak i u kuhinji, u šupljini iza mikrotalasne pećnice.

Odgovornost za otkrivenu robu, čija je vrednost procenjena na oko 2.000 evra, preuzeo je 48-godišnji putnik autobusa, državljanin BiH.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Где, како, код кога завршава сва та одузета роба??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com