Obrazovanje

Na Filozofskom najveće interesovanje za psihologiju, anglistiku i pedagogiju

Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu za polaganje prijemnog ispita na jednom od 13 studijskih programa prijavilo se 952 kandidata, što je bezmalo duplo više od predviđenog broja studenata koje fakultet može da upiše, a tri puta više od broja studenata koji bi studirali o trošku države. Praktično to znači tek svaki treći student može da dobije “budžetski indeks”. Prema rečima dekanice ovog fakulteta profesorke dr Natalije Jovanović i ovog juna se pokazalo da je  Filozofski fakultet u Nišu najpopularnija visokoškolska ustanova na Univerzitetu u Nišu.

Tradicionalno, studijski programi Psihologija i Anglistika privukli su najveći broj kandidata, a po popularnosti su se izdvojili i Komuniciranje i odnosi s javnošću, Pedagogija, Socijalna politika i socijalni rad i Nemački jezik i književnost.

Za studije psihologije prijavilo se 245 kandidata za 90 mesta, 40 na budzetu i 50 samofinansirjucih, što znaci da svaki drugi kandidat može da se upiše, a na budžetske studije će moći da se upiše tek svaki šesti student ukoliko zadovolji uslove konkursa i osvoji dovoljan broj poena na prijemnom.  Za studije anglistike prijavilo se 160 kandidata, a moći ce da se upiše, takođe 90 tudenata, 40 na budžetu i 50 samofinansirajucih. Broj kandidata koji su konkurisali za komunikologiju je 97, a za pedagogiju 95, ali će samo njih 50 moći da se upiše, 30 i 20 samofinansirajucih.

Broj kandidata koji se prijavio za studije nemačkog jezika je 49, a upisaće se 30 njih, 20 na budžetu i 10 samofinansirajucih.

Polaganje prijemnih ispita traje do  4. jula uz maksimalno poštovanje preporučenih mera kojima se sprečava širenje virusa kovid 19.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com