DruštvoLica Niša

Na centralni gradski trg stigla kočija Deda Mraza

Na  centralnom gradskom trgu za novogodišne praznike Grad Niš će u saradnji sa Coca Cola kompanijom organizovati niz manifestacija, a pripreme su već počele. JKP ‚‚Parking servis” postavio je nove ukrase koji su stigli iz ove kompanije. To su novgodišnje kočije koje vuku irvasi, a tu je i novogodišnja jelka pored koje će Nišlije moći da se slikaju, ali koja će ulepšavati i Trg kralja Milana dok traju praznici.

 

 

‚‚Kočije će na Trgu stajati mesec dana i nadam se da će ulepšati praznike Nišlijama i gostima koji budu došli iz drugih gradova, a posebno mi je drago što smo na ovaj način obradovali najmlađe sugrađane” – kaže Adriana Anastasov, gradska većnica resorno zadužena za kulturu i turizam.

Foto: V.M.

Sledeće nedelje se nastavlja kićenje novogodišnjih kućica koje će se nalaziti na delu Trga pored banke i u delu Starog parka ispred Hotela Park. Tu će biti i kućice koje će postaviti Turistička organizacija Niš.

‚‚U skladu sa epidemiološkom situacijom i  preporukama neće biti nikakvih koncerata uoči Nove godine. Biće samo dnevnih događaja i biće sve organizovano u skladu sa odlukama Gradskog štaba za vanredne situacije” – dodaje Anastasov.

Foto: V.M.

Prema njenim rečima i ustanove kulture će dodatno svojim programima raspršiti novogodišnju čaroliju.

‚‚Ustanove kulture u gradu će raditi neku vrstu dnevnog programa od 28. do 31.decembra. Istog dana kao i 1.i 2 .januara biće videobim sa  kulturnim sadržajem. Možemo da najavimo koncerte Niškog simfonijskog orkestra, predstave Narodnog i Lutkarskog pozorišta, Dečijeg kulturnog centra kao i programe koji je pripremio Niški kulturni centar. Na ovaj način želimo da ulepšamo građanima praznike, ali i da im približimo kulturni sadržaj ustanova kulture u gradu, jer smatram da imamo izuzetno dobre i kvalitetne ustanove koje reprezentuju naš grad” – ističe Anastasov.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com