Društvo

Na centralnom gradskom trgu liriodendroni i japanske trešnje

U centru Niša se nastavlja rekonstrukcija centralnog gradskog trga, a radove na postavljanju podloge za polaganje novih pločica prati i sadanja novih stabala. Na pešačkom delu između Gradske kuće i parka zasađeno je ovih dana pet liriodendrona.

Ovaj deo trga, prema rečima nadležnih biće oplemenjen sa još pet sadnica japanskih trešanja. Prema rečima nadležnih ove sadnice su planirane i u projektu rekonstrukcije centralnog gradskog trga.

Foto: V.P.

Inače na ovom mestu se nagada nalazilo ukrasni žbunje i klupe na kojima su Nišlije mogle da predahnu na putu do Tvrđave ili Velike pijace. Prostor polako dobija sasvim novi izgled.

Nadležmi dodaju da će klupe biti vraćene na novo šetalište koje će se naći na trgu sada oplemenjeno novim vrstama drveća.

Kako nam je ranije potvrdio Miloš Milošević, pomoćnik grdaonačelnika Niša Darka Bulatovića, rekonstrukcija trga ide po planu.

“Uređenje parka preko puta Gradske kuće polako se privodi kraju, zasađeno je i novo drveće, paralelno sa tim se radii novi sistem navodnjavanja, biće posađena i nova trava, a sve će upotpuniti i cevtni aranžmani. Vratićemo i klupe u parku a na tome rade zaposleni u Direkciji za izgradnju grada”, kazao je tada Milošević.

Rekonstrukcija centralnog gradskog trga koji podrazumeva i izgradnji nove fontane podeljena je u sedam faza. Očekuje se da svi radovi budu završeni iduće godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com