Sport

Na Čairu sve spremno za Evropu!

Fudbalere Radničkog sutra od 21 čas očekuje utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojoj će snage odmeriti sa malteškom Gzirom Junajted, po svemu sudeći ekipom koju nikako ne treba podceniti.

Svesni su toga i na Čairu gde su pripreme u svim segmentima uveli u završnu fazu. Što se tiče ekipe svi su spremni da ono što su uvežbavali za ovaj meč pokažu i na terenu.

“Moji igrači i ja smo svesni istorijskog značaja ove utakmice. Znamo da je Niš na nju čekao punih 35 godina i zato očekujemo da ćemo, uz sebe imati 10 do 15 hiljada navijača. Zato ne tražimo alibi u nespornim činjenicama da smo prekratko zajedno i da protivnik ima prednost u vidu dve zvanične utakmice odigrane u pretkolu, već jasno poručujemo da nam je cilj plasman u sledeće kolo kvalifikacija” izjavio je šef stručnog štaba Radničkog Nenad Lalatović, a onda se u svom stilu osvrnuo se na dobre rezultate u pripremnom periodu.

Foto: Niške Vesti

Ti rezultati mogu da obraduju nekog prosečnog navijača, ali ne i mene, jer najbolje znam koliko nam još nedostaje do maksimalne uigranosti i forme, ali se nadam da, ako prebrodimo ovu rundu, uz mečeve u domaćem prvenstvu, koje će u međuvremenu početi, do drugog kola možemo biti u daleko boljem stanju. Kada nekome kažete Malta, prva pomisao je da je reč o zemlji sa dna evropske fudbalske lestvice, ali ni srpski klupski fudbal se ne kotira ne znam koliko visoko, da bi bilo ko drhtao od nas. Dakle, niti pretimo, niti se plašimo. Ali, ako momci budu ispoštovali ono što tražim od njih, a to uvežbavamo na svakom treningu, biće to jedan agresivan, napadački orjentisan Radnički, koji može do pozitivnog rezultata” jasan je bio šef strušnog štaba Radničkog.

Trener je dodao da rival nije nimalo naivan i da u svojim redovima ima vrhunskog golgetera Okojea, koji je prošle sezone postigao 30 golova, takođe opasna je i njihova „desetka“ Koen, inače najbolji igrač Malte. Imaju dvojicu Brazilaca, nedavno su angažovali fudbalera iz Serije A, iz Kjeva. “Sve su to činjenice, ali ja ponavljam da verujem u moje momke i u prolaz dalje” istakao je Lalatović.

Šef nije govorio o sastavu koji će sutra istrčati na teren ali je naglasio da će biti poput onog koji je nastupao u pripremnim mečevima.

“Sasvim dobro smo se spremili za ovu utakmicu. Kao što Trener stalno ponavlja da veruje u nas, tako i mi verujemo u njega i sami u sebe. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, to bi nam mnogo značilo i, najiskrenije, ja uopšte ne sumnjam u našu pobedu” rekao je Aleksandar Stanisavljević, igrač koji ima evropsko iskustvo u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Na njega se nadovezao i novajlija Radovan Pankov:

“Jedino što bi moglo da nam predstavlja problem u ovom dvomeču, to je revanš, zbog sparnog vremena, kakvo ume da bude tamo u ovo doba godine, a i igraće se na veštačkoj travi. Ali, kao što je trener rekao, mi ćemo se potruditi da već ovde obezbedimo dovoljno dobar rezultat za miran put na Maltu. Uigravali smo se u hodu prethodnih nedelja, Grbić nam se, recimo, pridružio tek pre par dana, ali dovoljno smo spremni za premijeru.”

Po svemu sudeći stadion Čair je spreman da primi veliki broj navijača koji su ovih dana okupirali biletanicu i požurili da obezbede svoju ulaznicu za meč.

Uvodnu konferenciju pred meč održaće i gosti sa Malte danas od 18:30 časova.

Podsećamo Radnički igra sutra u 21 čas protiv Gzire Junajted.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com