Društvo

Na Bulevaru Medijana posađeno 230 stabala drveća

Na Bulevaru Medijana, na potezu od DIS- a do ritejl parka “Stop Shop” u okviru akcije “Drvo za svakog zaposlenog”, posađeno je 230 sadnica magnolije, japanske trešnje i crvenolisne šljive koju realizuje danska IT kompanija “Better Collective u saradnji sa JKP “Mediana”.

U akciji su učestvovali zaposleni u danskoj IT kompaniji “Better Collective” kao i radnici JKP “Mediana”.

Mihajlo Miljković, direktor sektora za zelenilo u JKP “Mediana” ističe da je ovo najveća donacija Gradu što se tiče zelenog fonda, ali i veća od svih donacija na godišnjem nivou.

“Na Bulevaru Medijana posađeno je ukupno 230 sadnica na potezu od DIS-a do “Stop Shop” – a. Posađeno je 154 sadnice magnolije , 62 ukrasne japanske trešnje, 9 dekoratvnih crvenih šljiva i 5 liriondedrona, što će sigurno doprineti da ovo bude najlepši Bulevar u našem gradu”, kazao je Mihajlo Miljković, direktor sektora zelenilo JKP “Mediana”.

Miljković napominje da je u ovoj polusezoni, tačnije od sredine oktobra do sada JKP “Mediana” zasadila preko 400 sadnica na površinama Grada, ali i najavljuje da je planirano da taj broj pređe 600 do kraja tekuće godine, i da se ozelenjavaju površine iznad Somborskog bulevara i u Mokranjčevoj ulici.

Istakao je da duguje veliku zahvalnost ovoj firmi koja je donirala 230 stabala , što je uspešno organizoavana akcija “Drvo za svakog zaposlenog” i dodao je da je ogroman značaj zelenih fondova koji su jako važni za bolji vazduh u našoj sredini.

Zorana Ristić, PR firme “Better Collective” ističe da je firma veoma posvećena ozelenjavaju površina i boljoj životnoj sredini jer ovo nije prva donacija stabala koju organizuje ova firma, ali je svakako najveća.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com