Zdravlje

Na besplatne preventivne preglede javilo se skoro 800 pacijenata

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije, pod sloganom kampanje „Rak je izlečiv“, nastavilo je akciju besplatnih preventivnih pregleda.

Kako navode iz niškog Kliničkog centra, prema broju pregledanih pacijenata, pokazalo se da je interesovanje građana za besplatne preventivne preglede i u poslednjem mesecu u 2018. godini, bilo i više nego zadovoljavajuće. Do kraja radnog vremena medicinskog osoblja i lekara koji su se ovog meseca bavili preventivom, kroz ambulante niškog Kliničkog centra prošlo je gotovo osamsto pacijenata.

“Ako uporedimo broj pregledanih pacijenta u prethodnim akcijama, i 2017. i 2018. godini, podaci koje dobijamo, pokazuju da je interesovanje Nišlija i dalje veliko, te zaista na sve načine podržavamo incijative Ministarstva zdravlja i resornog ministra za promociju preventive”, naveo je prof.dr Zoran Radovanović, generalni direktor KC Niš.

Ferenc Vicko

Ovog meseca, Klinički centar Niš i medicinsko osoblje, posetio je i državni sekretar Ministarstva zdravlja, prof. dr Ferenc Vicko.

“Drago mi je što Nišlije brinu o svom zdravlju, štp pokazuju podaci koje dobijamo posle akcija i iskreno se nadam da će tako i nastaviti, a pritom želim da pohvalim i čitavu organizaciju u Kliničkom centru Niš, koja se svakog meseca pokazala kao efikasna i efektna”, istakao je Vicko.

Nakon dijagnostičkih pregleda, pacijenti su se konsultovali sa lekarima specijalistima, a oni kod kojih su rezultati odstupali od normalnih vrednosti, upućivani su na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.

Kako navode iz Ministarstva Zdravlja Reublike Srbije, ovo je nastavak akcije skrininga opšteg zdravstvenog stanja našeg stanovništva, a prema najavama, svi preventivni pregledi koji će biti organizovani do kraja ove godine, biće deo kampanje “Rak je izlečiv”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com