Društvo

Na 23. festivalu Zlatna pčelica 28 solista

Dva hora i 28 solista nastupiće na ovogodišnjem 23. festivalu Zlatna pčelica. Tema festivala su Anđeli, a sav novac od prodatih ulaznica ići će za lečenje trogodišnjeg Uroša Matoševića koji boluje od neuroblastoma, kaže Svetlana Mitić, direktor JKP “Pčelica” koja je najavila Festival, koji se održava sutra u 19 sati u Domu Vojske.

“Publika i žiri će na festivalu čuti 14 potpuno novih kompozicija koje će izvesti naši mališani, odnosno deca koja pohađaju svih 26 vrtića naše ustanove”, kaže Svetlana Mitić, direktorka Predškolske ustanove “Pčelica”. “Na sceni će se pojaviti 28 solista. To su mališani koji su prošli audiciju za Festival održanu pre mesec i po dana gde su pokazali umeće i talenat za pesmu i za igru. Na sceni će se naći i dva hora, “Zlatne pčelice” sastavljen od dvadesetak naših mališana, a njima će se pridružiti i Hor OŠ Dušan Radović”.

Prema rečima Svetlane Mitić nastupaće deca uzrasta od 4 do 6 i po godina.

“Oni jesu mali, ali se odlično nose sa scenom i sa javnim nastupom. Deca vole javne nastupe, vole scenu, oni su i talentovani za muziku i za igru. Sa njima je radila muzički direktor Festivala Dubravka Stošić koja je profesor muzike. Ona je zadovoljna kako su pripreme i probe protekle u šta smo se svi uverili i na generalnoj probi koja je održana. Deca sa velikim nestrpljenjem čekaju svoj nastup, a mi se nadamo da će sve proteći onako kako smo i planirali”, kaže Svetlana Mitić i dodaje da su za publiku pripremljene i dve ritmičke tačke za početak i za kraj festivala dok žiri bude odlučivao o pobednicima.

Pobednici feszivala, oni koji su bili i najbolji dobiće nagrade, a to su, pre svega Pertinijeve igračke.

“Pesme koje se čuju na festivalu su hitovi u našim vrtićima i deca ih stalno slušaju, što je dobro, jer se tako navikavaju na muziku koja je prilagođena njihovom uzrastu”, dodaje Svetlana Mitić.

Ona dodaje da će se na sceni i ove godine pojaviti Deda Mraz jer je Festival uvod u novogodišnje praznike, koji će se i u vrtićima proslaviti.

“Decu na ovom uzrastu učimo i humanosti i pre mesec dana smo pokrenuki akciju “Srcem za Uroša” i sav prihod od ulaznica sa Festivala ide njemu uz želju da nam se što pre vrati, a cena ulaznice je 150 dinata”, ističe Svetlana Mitić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com