DruštvoEkonomija

Na 20. Međunarodnom sajmu turizma u Nišu 105 izlagača

Jubilarni, dvadeseti, Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora biće otvoren u četvrtak, 18. i trajaće do 20. aprila u niškoj Hali “Čair”. Ove godine posetiocima će se predstaviti 105 izlagača, među kojima 9 inostranih. Sajam se zatvara u subotu u 17 sati, a kao i do sada sva tri dana ulaz će biti besplatan.

Na ovogodišnjem Sajmu posetioci će imati mogućnost da se upoznaju sa turističkom ponudom Srbije i regiona, ali i ponudama za aktivan odmor u prirodi i leto 2019. godine.

“Na Sajmu će ponudu gradova, banja, planina, jezera i mogućnosti za aktivan odmor u Srbiji predstaviti više od 40 turističkih organizacija i najatraktivnijih destinacija Srbije, kao i sportski klubovi iz Niša. Ponude za leto 2019. sa sajamskim popustima predstaviće turističke agencije iz Srbije, ali i predstavnici gradova iz Grčke, Bugarske i Crne Gore. Iz Crne Gore ove godine dolaze predstavnici iz Budve, Bara i prvi put na sajmu biće Ulcinj, kao jedna od sve atraktivnijih destinacija u Crnoj Gori”, naglašava direktor Turističke organizacije Niš.

Grad Ulcinj održaće promociju za Nišlije na Trgu Stevana Sremca u petak, 19. aprila od 18 do 19 časova.

Foto: Privatna arhiva

“Osim turističke ponude, posetioci Sajma moći će da degustiraju gastronomske specijalitete na štandu „Ukusi Srbije i vina s juga“, posebno namenjenom za prezentaciju i degustaciju karakteristične kuhinje juga Srbije”, dodaje Parlić.

Na ovom štandu predstaviće se Unija pekara Niš, odnosno niške pekare Branković i Kalinka koje će pripremati burek na štandu kao deo promocije manifestacije „Dani bureka“ koja se u Nišu održava od 15. do 18. avgusta 2019. Pored Unije pekara, na štandu Ukusi Srbije učestvuju vinarije i destilerije, Manufaktura stil Niš, Stari dani Bujanovac, vinarija Kratina Sićevo, proizvođači slatke i slane zimnice, meda, likera u okviru nevladine organizacije Eneka, Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niš i Turistička škola Niš, koji će pripremati specijalitete niške kuhinje.

“Ovo je jedan od retkih Sajmova koji se  održava u Nišu za koji je ulaz besplatan it u tradiciju smo zadržali”, dodaje Parlić. “Pokazalo se da Nišlije  vole da iskoriste sajam za posebne pogodnosti za letovanje, da probaju da nađu jevtinije letnje destinacije, pa je to još jedan od razloga da se poseti Sajam”.

Prema  rečim Uroša Parlića na Sajmu će se predstaviti 105 izlagača od čega je turističkih organizacija 52, prijavilo se 10 agencija, inostranih izlagča ima devet, iz oblasti aktivnog odmora prijavilo se tri izlagača, a tu su i gradske opštine, osiguravajuća društva. Kada se radi o zdravstvenom turizmu  imamo sedam zdravstvenih centara, od Niške Banje  pa do  Prolom, Vranjske, Ribarske ili Sijerinske banje ali i Banja Kažinja u Vojvodini. Prijavilo se i dosta udruženja među kojima je i Društvo Palilula “Sokak” koje se trudi  da podigne spomenik Žiki Čokaliji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com