Kultura

Muzika niškog benda ZeroTwo u filmu ‘Munje opet’ (VIDEO)

Prva numera koju publika može čuti u filmu “Munje opet” reditelja Ravidoja Raše Andrića  autorsko je delo niške grupe “ZeroTwo” koju čine  Luka Radulović i  Miroslav Petković, pišu Srbija Vesti. Film je premijerno prikazan u Beogradu, 29. marta, a niška premijera zakazana je za subotu, 1. aprila u bioskopu Cine Grand u tržnom centru Delta Planet.

“Dugo sam čekao da vam ovo kažem. Kada budete pogledali “Munje Opet”, prva numera koju budete čuli biće ZeroTwo. Ovo je ogromna čast koja nam je pružena, “Munje” su bile nešto na čemu sam odrastao. A sad, eto, imam čast da budem deo toga. Zbog ovakvih stvari vredi živeti. Hvala Miroslavu Petkoviću i Bojanu Dweerdoe Rukavini što smo napravili sjajnu stvar, a ponajviše Radivoju Andriću što nam je omogućio i pružio ovu priliku. Vidimo se u subotu u Delti, na premijeri u Nišu. Pozdravlja vas vaš ZeroTwo, AKA Munje in real life”,  ovako je premijeru u Nišu najavio član benda i gitarista Luka Radulović.

I Petković i Radulović su dobro poznati na muzičkoj sceni, osvajali su nagrade na RTS-ovom “Bunt rock” takmičenju i nastupali na festivalima širom Srbije i regiona.

Luka Radulovć je krajem prošle godine učestvovao na TV Insta u prvom muzičkom rijaliti programu, u kome je dobio  nagrade žirija i publike, a bend “Charismatic” u kome je svirao gitaru proglašen je prvim bendom Srbije. Početkom ove godine preselio se u Beograd.

Miroslav Petković, po obrazovanju sociolog, poznati je niški DJ pod imenom Tjamil, producent je i uspešni scenarista.

Kompozicija “Air battle over Nish” nastala je pre pet godina, a po rečima autora  inspirisana je “Niškim incidentom”, oružanim sukobom između savezničkih snaga, Crvene armije i američke avijacije. 7. novembra 1944. godine, ubrzo po oslobođanju Niša.

Iznenada je avijacija Sjedinjenih Američkih Država napala grad Niš, a potom napala i kolonu vozila Crvene armije koja se kretala drumom Niš-Aleksinac.

Nakon kultne domaće komedije “Munje” koja je početkom 2000-tih godina osvojila publiku i stekla kultni status,  nova filmska priča pod nazivom “Munje opet” u režiji Raše Andrića, a po scenariju Srđana Anđelića, stigla je 20 i kusur godina kasnije.

Film “Munje opet” donosi priču o životima omiljenih junaka Popa i Mareta, u čijim životima se ništa puno nije promenilo i nakon toliko godina. Tu i tamo sanjare i ne razumeju ovaj svet.

Glumačku ekipu čine Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Seka Sablić, Maja Mandžuka, Milica Vujović, Dragan Maca Marinković, Miona Marković, Vlada Kovačević, kao i mlađa glumačka generacija Ivana Zečević, Marko Pavlović i Stojša Oljačić.

U filmu glume i poznati reperi Ivan Ivanović Juice i Smoke Mardeljano.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com