Društvo

Muško-ženski odnosi kroz performans “Devojka nije igračka”

U susret Međunarodnom Danu žena, umetnički pokret “Lakrimacija” organizuje događaj “Destigmatizacija steriliteta”.

Povodom Osmog marta, Dana žena, u utorak 5.3 sa početkom od 18 sati u Niškom kulturnom centru, biće održan performans i tribina pod nazivom “Devojka nije igračka, devojka je buduća žena, sa sloganom : Želim da znam na čemu sam.

U okviru performansa Suzana Petrović prikazuje devojku koja se zabavljala sa momkom deset godina i umesto očekivanog pitanja: Da li ćeš se udati za mene?, njen momak raskida vezu i za mesec dana se ženi drugom devojkom.

Rakićevu Iskrenu pesmu recitovaće glumac Branislav Đorđević, tehničko lice Nikolija Jovanović i make up artist Milica Tasić.

Na tribini će govoriti : Direktorka Sigurne kuće Sonja Sćekić-psiholog, Dr Marina Kostić – psiholog, dr Bojan Lukić-ginekolog i Milan Jovanović – Strongmen.

Teme ove tribine će biti : Da li su duge veze dobre? Kako se oseća devojka koja je ostavljena posle deset godina zabavljanja? Koji su saveti za uspešnu vezu i brak? Šta je sa biološkim satom?

Cilj je probuditi svest o ovoj društvenoj pojavi i porazgovarati o muško- ženskim odnosima kako bi mogli da izbegnemo emotivne brodolome.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com