Hronika

Muškarac povređen kada je u autobusu pukao vazdušni jastuk u teškom stanju

Zdravstveno stanje muškarca Z.S. (62) iz sela Blato kod Pirota koji je povredjen u autobusu u Leskovcu ozbiljno je i on je priključen na mehaničku ventilaciju, direktor Klinike za intenzivnu negu i anesteziju Kliničkog centra Niš Radmilo Janković.

U Klinički centar Niš povredjeni Z.S. primljen je sa prelomom grkljana, nakon što je u Urgentnom centru leskovačke bolnice intubiran i reanimiran.

On je tešku povredu zadobio kada je vazdušni jastuk u autobusu pukao i podigao sedište, usled čega je vratom udario u naslon sedišta koje se nalazilo ispred njega.

Sin povredjenog muškarca Perica Selimović rekao je da su se on, njegova supruga, otac i majka, vraćali autobusom iz Vojvodine gde su radili mesec dana i da je po planu atobus došao do Leskovca da najpre tu ostavi druge radnike.

„Mi smo svi sedeli na zadnjem sedištu kada je nešto puklo. Poleteli smo u vazduh, glavama udarili u krov autobusa, u sedišta i televizor ispred nas“, kazao je Selimović.

 

On je kazao, da u prvi mah niko, pa ni njegov otac nije shvatio da je teško povredjen.

„Izašli smo iz autobusa i otac se požalio da ga boli grlo, počeo je da kašlje i da krvari. Brzo smo pozvali hitnu pomoć koja ga je odvezla. Posle smo čuli da se ocu stanje mnogo pogoršalo, da je prestao da diše“, izjavio je Selimović.

Prema njegovim rečima, autobus kojim su se vraćali iz Vojvodine bio je u dobrom stanju tako da je tri, četiri sata nakon što je došlo do nezgode policija dozvolila da nastave dalje put do Pirota.
U nezgodi je lakše povrede zadobila i supruga teško povredjenog Z.S.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button