AleksinacDruštvo

Mural sa likom nastradalog rudara oslikan u Aleksinačkim Rudnicima

Mural sa likom rudara Bojana Stajića (34) koji je tragično nastradao u rudniku “Soko” zavšen je juče na fasadi Doma rudara u naselju Aleksinački Rudnici.

Stajić je sa još sedmoricom svojih kolega nastradao u nesreći koja se dogodila 1. aprila, kada se velika količina zemlje obrušila, a iz pukotine je u rudarsko okno pokupljao metan,

Mural je urađen na inicijativu supruge nastradalog ruda i meštana, koji su i sakupili novac za izradu. Oslikao ga je umetnik iz Aleksinca Dejan Marković, a firme MBN gradnja i SIM studio iz Aleksinca ustupile su platformu koja je pomogla umetniku da što vernije prikaže Stajićev lik.

Foto: Marija Stojić

Bojana supruga Dragana Jovanović je kazala da je od samog početka bila uključena u izradu murala. Izabrala je fotografiju koja će biti oslikana i natpis na muralu.

“To je bila moja želja od same Bojanove pogibije. Uradili smo to sa ciljem da ostane uspomena na njega, da naš sin Lav može sutradan da svakome pokaže svoga oca. Moći će sa ponosom svakoga da odvede do murala i kaže da njega otac nije ostavio, da je imao oca i da je njegov otac junak koji je stradao u rudniku. Ostaće to njemu trajno, a uspeli smo zahvaljujući zajedničkom angažovanju prijatelji i meštana Aleksinačkih rudnika”, istakla je Dragana.

Bojanove komšije i prijatelji su naveli da su se na izradu murala odlučili kako bi sačuvali uspomenu na jednog divnog čoveka, požrtvovanog supruga i oca, izuzetnog druga, vrednog rudara.

Oni su kazali su da će višak novca, od iznosa koji su sakupili za oslikavanje, preusmeriti za osvetljavanje murala i za nabavku mobilijara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com