Sport

Mrkić pred Radnik: “Posle kiše trebalo bi da dođe i malo sunca”

Teško da je neko pred početak sezone očekivao da će utakmica u Surdulici između Radnika i niškog Radničkog, u nedelju od 18 sati, biti „derbi“ začelja tabele u sedmom kolu Superlige Srbije.

I Nišlije i Surduličani u ovaj duel ulaze bez pobede i sa samo dva osvojena boda u uvodnih šest kola.

Novi trener Radničkog Saša Mrkić je u sredu debitovao porazom od Kolubare u zaostalom susretu trećeg kola (0:1), a pred okršaj sa Radnikom ističe da su tri boda imperativ.

“Posle kiše bi konačno trebalo da dođe i malo sunca u naš tim. Moram malo da se vratim na meč sa Kolubarom. Imali smo veliki peh i mmnogo problema. Povredio nam se Aksentijević pred sam početak, potom smo nesrećno sami sebi dali gol, a onda smo imali dominaciju u svim statističkim parametrima i nismo uspeli da dođemo do pozitivnog rezultata. Statistika je jedno i od nje se ne živi, a rezultati su drugo i vreme je da krenemo da osvajamo bodove. Uočio sam nedostatke unutar tima na toj utakmici i potrudićemo se da sve to ispravimo u Surdulici. Između nas i Radnika nema nepoznanica. Očekuje nas duel protiv jedne motivisane, borbene i agresivne ekipe i pred nama je težak posao. Verujem u momke, verujem u ovo što smo počeli da radimo i nadam se povoljnom ishodu po nas u nedelju. Svakodnevno pričamo o greškama koje su do sada pravljene, radimo na tome da se ekipa psihički podigne. Život ide dalje, dolaze novi izazovi i igrači moraju da zaborave šta se do sada dešavalo. Jedna pobeda najbolji lek i nadam joj se u Surdulici”, rekao je Mrkić.

Radnički će u Surdulici promeniti nekoliko igrača u startnoj postavi, pre svega u odbrani.

“Mislim da će se Aksentijević oporaviti i zauzeti svoje mesto na poziciji desnog beka. Imamo problem sa štoperima, to nije tajna i odlučio sam da malo odmorim Antona Tolordavu, koji je ušao u seriju kikseva i potrebno mu je da se malo smiri i ohladi glavu. Vraća nam se Dimić nakon lakše povrede i računam da će on moći da odigra makar drugo poluvreme i oplemeni vezni red svojom kreacijom. Što se tiče golmana, braniće mladi Stevanović, jer nemam informaciju da ćemo angažovati nekog iskusnijeg čuvara mreže do ovog meča sa Radnikom. Ostali su spremni, ali ne bih sada o prvih 11. Odluku ću doneti na dan utakmice. Treba još da isprobam neke varijante, mnogo nam je važna ova utakmica”, završio je Mrkić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com