Društvo

Motociklisti trenirali u Nišu, saobraćajne obuke i za djake i predškolce (VIDEO)

Na parkingu „Roda centra“ održan je trening bezbedne vožnje za dvotočkaše Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije. Treningu je prisustvovala i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je tom prilikom najavila da će ovakvi treninzi biti organizovani i dalje, ali da će njima biti obuhvaćeni i biciklisti kao i deca od najmlađeg uzrasta.

Sotirovski je izjavila da su se od početka godine na području grada dogodile 22 nezgode u kojima su učestvovali motociklisti, a jedna i sa smrtnim ishodom.

Ona je najavila da će u cilju veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju grad do kraja godine postavit video nadzor i zaštitnu ogradu na bulevarima.

„U dogovoru sa policijom pokrićemo odredjene „crne tačke“. Policija je dostavila gradu spisak bulevara gde su neohodne zaštitne ograde i tu su Bulevar Djindjića, Bulevar Nemanjića, zone pored škola. Postaviće se visoke ograde koje ne mogu ni da se preskoče ni da se zaobidju“, izjavila je Sotirovski na treningu bezbedne vožnje za motocikliste koji je organizovala Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije.

Ona je kazala da je gradu veoma važno da se održavaju treninzi i edukacije koji imaju za cilj povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju i podsetila da ne prodje ni jedan dan da se ne dogodi neka saobraćajna nesreća.

Najavila je da će treninzima i edukacijama biti obuhvaćeni i predškolci i djaci.

Foto: B.LJ.

Rukovodilac projekta “Trening bezbedne vožnje za moticikliste i mopediste” Miodrag Dimitrijević naglasio je da statistika govori da ljudi imaju 20 puta veću šansu da dožive saobraćajnu nezgodu kada sednu na moticikl nego kada voze automobil, a 45 puta veću šansu da smrtno stradaju.

„Vožnja moticikla je skopčana sa odredjenim ruzicima, ali to nije razlog da neko ne vozi moticikl. Najvažnije od svega je da pokušamo da na viši nivo podignemo obuku u školama, da edukujemo instrukture kako bi kandidati samostalno bezbedno upravljali vozilom. Posle toga dolazi stručno usavršavanje, vežbanje, a to vas vodi ka tome da spretno izbegnete opasne situacije“, rekao je Dimitrijević.

On je dodao mediji u velikoj meri “guraju” priču o tome da su moticiklisti ti koji voze „divlje“, ali da statistika pokazuje da se u 65 odsto slučajeva radi o greškama vozača putničkih automobila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com