Društvo

Motion capture mitap u Nišu

“Motion capture” tehnologija, koja je postala važna u razvoju video-igara i filmova jer povećava realističnost likova, tema je meetup-a koji će biti održan u četvrtak, 23. februara, od 17 sati, na Elektronskom fakultetu u Nišu. Ulaz besplatan, ali je neohodna prijava.

Organizatori navode da je do sada u gejming industriji bilo nekoliko velikih revolucija, a jedna od njih je definitivno i uvođenje “motion capture” tehnologija. MoCap je postao važan alat u razvoju igara, ali i drugim industrijama, dodajući realizam i nijanse načinu na koji likovi komuniciraju sa svojim okruženjem.

Povećava vernost animacija i mikro animacija. Glumačke nijanse se precizno hvataju i prenose na digitalni lik mnogo brže nego korišćenjem samo ručne animacije. Rezultati su realističnije animacije likova i postignuti su mnogo brže nego što bi mogli biti bez MoCap-a.

Jedan od najvećih benefita je što postoje rešenja koja su pristupačna i manjim timovima, a njihova upotreba rasterećuje pipeline i otvara prostor za veće bavljenje kreativom.

“Koje su sve upotrebe ovih tehnologija i kako se implementiraju u pipeline objasniće nam iz prve ljudi iz gejming i filmske industrije koji ih koriste na svakodnevnom nivou”, navode organizatori.

Za 15 učesnika iz Beograda organizovan je i prevoz, a zainteresovani se mogu prijaviti putem linka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com