Društvo

Montesori tabla za mališane na rehabilitaciji

Montesori tabla stigla je na odeljenje dečije Klinike za fizikalnu medicinu niškog Kliničkog centra.

Ova tabla puno će značiti malim pacijentima koji na ovom odeljenju imaju u sklopu lečenja i radnu terapiju. Montesori tablu izradilo je udruženje Dedina garaža, koje je i ranije darovalo ovo niško dečije odeljenje za rehabilitaciju različitim rekvizitima.

Foto: Niške Vesti

“Mi smo već imali donaciju Dedine garaže, i sa tim rekvizitima svakodnevno radimo ova druga donacija puno nam znači za rad sa malim pacijentima”, kaže Jagoda Stančulović, samo jedna od vrednih sestara ovog složnog odeljenja.

“Doneli smo malo vedrine našim malim drugarima, da se i oni jednako raduju kao kada su zdravi”, kaže Nina Spasić, ispred udruženja Dedina garaža.

Montesori tabla upravo je namenjena prevazilaženju nepravilnosti u dečijoj motorici, koje se i leče na odeljenju rehabilitacije.

“Radni terapeuti moraju da budu kreativni, oni posmatrajući kroz igru mališana i koriguju nepravilnosti”, kaže prof. dr Ivona Stanković, direktorka Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Mališani su danas uz tablu na poklon dobili i pozorišnu predstavu, što ih je posebno razveselilo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com