DruštvoEkonomija

MOMIROVIĆ: Izmeštanje pruge iz centra Niša započeće juna meseca

Više puta najavljivano izmeštanje pruge iz centra Niša, trebalo bi napokon da počne. Prema rečima ministra građevinarstva Tomislava Momirovića, najverovatnije će radovi startovati juna  i biće obuhvaćeni rekonstrukcijom, modernizacijom i elektrifikacijom pruge od Niša do Dimitrovgrada u dužini od 22 kilometra.

 

“Očekujem da ćemo moći da startujemo sa tim radovima u junu. To je jedan veliki projekat, invensticije u Železnicu su zaista najveće moguće infrastrukturne invensticije. Samo izmeštanje pruge iz centra grada je jako zahtevno i očekujem da se približio taj momenat da krenemo i u taj posao. Pokrenućemo radove na pruzi između Niša i Dimitrovgrada među kojima je i izmeštanje pruge”, kazao je Momirović u Nišu.

Momirović je rekao da je sa izgradnjom železnice povezano i proširenje piste na Aerodromu “Konstantin Veliki”.

“Vi znate da smo mi već krenuli da radimo železnicu između Niša i Brestovca, intenzivno radimo na projektnoj dokumentaciji kako bi započeli radove od Beograda do Niša, to će biti brza pruga od 200 kilometara na sat, koja će na potpuno nov način povezati ta dva grada. Svi ti projekti su neodvojeni od izgradnje piste, ja se nadam da ćemo mi uspeti na tome da radimo realno 2024. godine”, najavio je Momirović.

Izmeštanje pruge je najavljivano decenijama, ali do sada ništa nije realizovano, do danas datum početka radova nije preciziran.

Izmeštanjem bi se postigla, pre svega, veća bezbednost građana, ali i smanjile gužve u saobraćaju.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com