Društvo

Modnom revijom u Nišu počela akcija prikupljanja sredstava za reanimacioni sto za bebe

Na modnoj reviji, koja je u čast Jelene Trašević Ranđelović održana u subotu u Oficirskom domu u Nišu, počela je velika akcija prikupljanja sredstava za kupovinu reanimacionog stola za bebe, za intenzivnu negu odeljenja za neonatologiju Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Srbija. Na ovom odeljenju godišnje se rodi oko 6000 beba, od toga je oko 700 prevremeno rođenih, što znači da isto toliko života bude spašeno svake godine. Među njima je prošle godine bila i mala Ksenija, Jelenina ćerka koju je rodila u sedmom mesecu i nakon nedelju dana preminula od kancera pluća.

 

Foto: privatna arhiva organizatora

Na modnoj reviji, koja nije bila običan modni događaj, već veče prepuno emocija, bilo je blizu 200 Nišlija, a samo te večeri sakupljeno je 220.000 dinara. Prikupljanje sredstava za reanimacioni sto nastavlja se preko sajta donacije.rs, gde će u narednih gotovo mesec dana svako u skladu sa svojim mogućnostima moći da uplati određenu sumu, i na taj način pomogne svim budućim bebama borcima za život, ali i njihovim porodicama koje se budu našle u jednoj od najgorih životnih situacija, kakva je borba za život novorođenčeta.

Organizovanje modne revije inicirale su Jelenine kolege iz sveta mode i najvećim delom su na njoj i učestvovali oni koji su sa njom nekada radili, na prvom mestu koleginica Zlata Reža, koja je te večeri ponela samo neke od modela čuvenih kreatora, učesnika na reviji. Najemotivniji deo večeri bila je revija Amele Radan, koja je sa Jelenom sarađivala tokom čitave njene manekenske karijere i koja je za ovu prliku donela i neke od poslednjih modela koje je Jelena nosila. Svoje modele i doprinos ovoj humanoj ideji dali su i Milan Zejak, Sanja Jenić (modni studio Sanja Šnajder), Adnan Hajrulahović Haad, Boris Čalić, kao i Milica i Aleksandar Zabunović.

Foto: privatna arhiva organizatora

Osim što su prikazali svoje modele, oni su neke od kreacija poklonili u svrhu prikupljanja sredstava za reanimacioni sto, pa je nakon revije održana aukcija haljina, od kojih su te večeri prodate dve, a ostale se mogu naći na sajtu donacije.rs, i mogu se naknadno licitirati.

Foto: privatna arhiva organizatora

Prema rečima organizatora i Jelenine porodice, ovo je samo početak humanitarnih aktivnosti koje nameravaju da organizuju u čast svoje sestre i drugarice, pa tako u narednom periodu planiraju da oforme fondaciju koja će nositi Jelenino ime, u cilju pomaganja odeljenjima bolnica koje se bore za život i zdravlje dece, a svakako bi sledeće bilo jedno od odeljenja u niškoj bolnici.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com