Politika

Modernizacija rada Skupštine grada Niša

Novi saziv gradskog parlamenta i nova lica odbornika donose i nov način funkcionisanja.

Softver E-parlament, koji je grad Niš dobio prošle jeseni uz finansijsku podršku Stalne konferenicje gradova i opština, konačno će u punoj formi biti u funkciji, najavljuje predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić.

“Velika većina odbornika su novi na toj funkciji. Oni će morati da prođu obuku za softver E-parlament, kako bismo na sednicama, nadam se u drugoj polovini oktobra, mogli da uvedemo glasanje elektronskim putem, kao što se to čini u republičkom parlamentu. Svako od odbornika će dobiti tablet, putem kojeg će moći da glasa, ali i da prati i pretražuje istoriju skupštinskog materijala i odluka Skupštine grada i svih do sada održanih sednica, ne samo ovog saziva nego i svih prethodnih”, kaže Boban Džunić predsednik Skupštine grada Niša.

 

Foto: Grad Niš

Za obuku koja će biti organizovana u prvoj polovini oktobra, već se prijavilo 40 odbornika, uglavnom onih koji do sada nisu obavljali ovu dužnost.

Do elektronskog glasanja odbornike očekuju dve sednice gradskog parlamenta.

Prva će biti održana 2. oktobra, ovoga puta ne u Oficirskom domu, već na staroj adresi u ulici Nikole Pašića.

Foto: Niške vesti

Na dnevnom redu ove sednice je 27 tačaka koje se odnose na poslovanje javnih preduzeća, organizacija i ustanova.

Odbornici će razmatrati o predlogu odluke o izradi plana razvoja grada Niša za period od 2021-2027. godine, godišnjem izveštaju zaštitnika građana grada Niša za 2019. godinu, kao i o predlogu rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora JKP „Gorica“ Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com