Društvo

Model isplate zarada niškim radnicima pre predviđenog roka

95% podataka propalih društvenih niških preduzeća je obrađen i čitav posao oko upoređivanja dokumentacije biće završen do 5. decembra, što je pre ranije predviđenog roka, kaže predstavnik niških radnika, Žarko Đorđević.

Resorni većnik za privredu očekuje da će se ministar Knežević obrati niškim radnicima i obavestiti ih kako će Vlada Srbije u narednom periodu rešiti njihov dugogdišnji problem zaostalih zarada.

zarko
Žarko Đorđević, predstavnik radnika propalih preduzeća u Nišu

„Na poslednjem sastanku dobili smo obećanje od ministra Kneževića da ćemo uskoro dobiti konačno rešenje i da Operativna grupa radi punom parom. Vlada je dala rok da se naš problem reši u roku do dva meseca, i taj rok ističe 16. decembra, ali nam je ministar Knežević rekao da će nam se ranije obratiti, do 5. decembra. Ima dosta nerazjašnjenih i tehničkih stvari oko spiskova radnika i sve rešava Operativna grupa. Izveštaj o svemu tome dobićemo pre predviđenog roka“, kaže predstavnik radnika niških propalih društvenih preduzeća, Žarko Đorđević.

Na sastanku sa ministrom Kneževićem nije bilo reči o tome koje kategorije radnika će sigurno dobiti novac, kaže Đorđević i dodaje da su radnici još ranije, tokom pregovora sa nadležnim ministarstvima, dostavili pitanja o različitim kategorijama radnika.

„Verujem da će se ministar Knežević obrati niškim radnicima i obavestiti ih kako će Vlada Srbije u narednom periodu rešiti njihov dugogdišnji problem zaostalih zarada“, rekao je resorni većnik Mihajlo Zdravković.

Nerazjašnjena tehnička pitanja koja još muče radnike propalih niških preduzeća odnose se na to ko će sve imati pravo na svoja potraživanja, ukoliko se nisu prijavili stečajnom upraviku ili nadležnom sudu, da li će dobiti novac i oni koji su delimično naplatili potraživanja iz stečajne mase, a čije firme više ne postoje, kao i šta će biti sa radnicima koji nemaju sudske presude, jer nisu tužili preduzeća, a potraživanja prijavljivali po uredbi vlade.

Prema dokumentaciji od pre šest meseci, pravo na svoja potraživanja trebalo bi da ostvari oko 5.000 radnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com