Kultura

Moćan glas Une Dimtrijević oduševio publiku i žiri na festivalu u Moskvi

Nišlijka Una Dimitrijević je na muzičkom festivalu u Moskvi “ Open Europe- open planet”( ОТКРЫТАЯ ЕВРОПА – ОТКРЫТАЯ ПЛАНЕТА“) osvojila Grand prix. Pesmama “Jedanaest” (Marija Šerifović) i “This is a man`s world” (Christina Aguilera) oduševila je publiku, a svih sedam članova žirija dali su joj najvišu ocenu.

Tako je Una osvojila najvišu nagradu u svojoj kategoriji (pop pevanje za uzrast od 9-12 godina), a takođe je, zbog najviših ocena u ukupnom plasmanu, proglašena je i apsolutnom pobednicom festivala.

Talentovana Nišlijka za Niške Vesti otkriva kako se pripremala i koji su joj dalji planovi.

NV: Kakve utiske nosiš iz Moskve?

Foto: Privatna arhiva

Iz Moskve nosim najlepse moguce utiske, dobro sam se pripremila, jer sam znala da ce konkurencija biti velika. Zbog prethodnih takmičenja na kojima sam učestvivala stekla sam iskustvo koliko su pevači iz Rusije dobri i dobro pripremljeni, pa je izazov zato bio veliki. Zato sam bila veoma uzbuđena, i velika mi je čast što sam baš u Moskvi osvojila Grand Prix.

NV: Koliko je teško nastupati na inostranim scenama i pred njihovom.publikom?

Ne razmišljam toliko o tome što nastupam pred inostranom publikom. Osecam neko uzbuđenje i odgovornost bez obzira da li pevam pred domaćom ili stranom publikom. Naravno, mnogo mi prija kada mi priđu, razgovaraju sa mnom, daju podršku. Ponosna sam u tim trenucima jer predstavljam svoju zemlju.

NV: Deluješ vrlo samouvereno na sceni, kako je to uvežbala sa samo 12 godina?

Ja konstantno vežbam i pripremam se, a imam već i iskustva iz prethodnog perioda. To mi puno znači. Mozda odatle potiče ta moja samouverenost, mada zaista toga nisam svesna. Vežbam pevanje stalno, bez obzira da li imam nastup ili takmičenje. To me jednostavno čini srećnom.

NV: Nije samo pevanje vec i gluma i klavir, zašto te sve to toliko privlači?

Foto: Privatna arhiva

Muzika je moj život, tako osećam. Najpre sam počela da sviram klavir, mada moram da priznam da ipak više volim da pevam. Mada, sve je to povezano, pevanje, klavir, gluma. Na glumi učimo kako da se ponašamo na sceni, da osetimo emociju i prenesemo je. To je mnogo važno i kada pevate, i kada svirate. Prosto osećate i zivite neku emociju.

NV: Šta bi volela da budeš kad porasteš?

Kada porastem volela bih da budem pevačica, da školujem svoj glas. Razmisljam o operskom ili jazz pevanju, videćemo. U svakom slučaju želim da se usavršavam i školujem svoj glas.

NV: Koliko ti znači podrška roditelja?

Roditelji mi pružaju ogromnu podršku, prate me, savetuju, kritikuju, bez njih ne bih mogla sve ovo da radim. Prosto, oni mi dozvoljavaju da svoj talenat razvijam. Naravno, škola je na prvom mestu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com