PromoZdravlje

MOĆ ISHRANE – Kineska studija (VIDEO)

Ako je suditi prema mišljenju autora i svetki priznatih medicinskih stručnjaka, kineska studija je „jedna od najvažnijih medicinskih knjiga ikada napisanih“- ako pitate Novaka Đokovića, potvrdiće ovo.

Novak je, prema sopstvenom priznanju, pre oko dve godine ishranu prilagodio pravilima “Kineske studije” (Moć Ishrane) i od tada, prema njegovim rečima, ne jede meso, hrani se veganski i po principima “autofagije”, odnosno, od 24 sata dnevno, tokom 8 sati konzumira isključivo biljnu hranu, a u preostalih 16 sati ne jede uopšte.

O “Kineskoj studiji” i “autofagiji” smo mogli da se bolje informišemo tokom nedavnog razgovora između Novaka Đokovića i dr Dragana Ivanova, emitovanog uživo početkom maja, snimljenog i postavljenog na YouTube, tako da ukoliko već niste, potražite video pod imenom “Novak Đoković i mr sci. med. Ivanov dr Dragan”, obavezno pogledajte i saznaćete: Kako je nastala “Kineska studija” sedamdesetih godina XX veka?, Kolika je veza između Vaše ishrane i malignih bolesti, kardio-vaskularnih bolesti, autoimunih bolesti, pa i anksioznosti i većine “savremenih” bolesti koje pogađaju sve veći broj ljudi u Svetu?

  • Koja je hrana najbolja za mozak i da li je doručak najvažniji obrok tokom dana, kao i to da je biljna ishrana bolji izvor energije i proteina za Vaš organizam od energije i proteina koje dobijate iz mesa (životinja);
  • Da li je Novak osetio poboljšanja u sistemu za varenje, da li bolje spava, koliku energiju oseća tokom dana i da li ima padove u formi od kada “posti” prema principima “autofagije”;
  • Zbog čega je važno da svom organizmu ne dajete hranu više od 12, pa i do 16 sati dnevno, a koje namirnice je najbolje konzumirati tokom 8 sati, najbolje od 8 ujutru do 14 ili 16 časova popodne;
  • Šta je hormon melatonin i zbog čega je njegovo „aktiviranje“ bitno za Vaš organizam;
  • Na kraju razgovora, otkrićemo Vam, vrhunski svetski sportista Novak Đoković i priznati srpski internista dr Dragan Ivanov, profesor na Visokoj školi za obrazovanje pedagoga u Novom Sadu, složili su se da biljna ishrana, kao i ishrana po pravilima “autofagije” deluje izuzetno preventivno, ali i terapijski na bolesti koje smo pomenuli.

Ukoliko Vas ova tema zaintrigira, a verujemo da hoće, potražite „vegetarijansku Bibliju“, „Knjigu broj 1 u svetu po pitanju ishrane”, knjigu dr Kolina Kembela “Kineska studija”, a čitaocima je u Srbiji dostupna i potpuno besplatno, preko interneta, u pdf formatu.

Prvih deset čitalaca koji pozovu na broj 060/80 – 80 – 119 dobijaju knjigu na poklon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com