Ekonomija

Mobilna aplikacija niške kompanije zainteresovala Amerikance. Želi da je kupi čak i Telekom

Niška kompanija BLM group postavila je pre četiri godine sistem za video komunikaciju BlacLine Messenger i za samo godinu i po dana ima oko 50.000 korisnika u 24 zemlje sveta. Za ovu aplikaciju kažu da je po kvalitetu slike i tona među prvima u svetu.

Da se radi o izuzetno kvalitetnom sistemu govori i podatak da se sve više kompanija interesuju da ovu aplikaciju otkupi. Najzainteresovaniji su američki fondovi, a onda i srpska kompanija Telekom.

Kako saznaju Niške Vesti vlasnik ove aplikacije već duže vreme pregovara sa Telekomom, ali da li će prodati njima ili Amerikancima, koji su zainteresovani da kupe 100 odsto kompanije, ostaje da se vidi.

BlackLine Messenger aplikacija ocenjena je odličnom ocenom kada je bezbednost u pitanju. Tačnije niko, pa čak ni kompanija koja je napravila BlackLine, ne može da prati sadržaj vaše komunikacije. U igri je samo vaš telefonski broj i podaci iz imenika koji se koriste kao lista kontakta.

Tekstualne poruke ka jednoj ili više osoba, razmena slika, dokumenta i video sadržaja idu neverovatnom brzinom, kažu u kompaniji BLM group. Oni objašnjavaju da je ona najpre rađena za biznis korisnike, jer oni žele da imaju sigurnu vezu, kvalitetan zvuk i da imaju brz prenos podataka.

Aplikaciju u poslednje vreme preuzima najveći broj korisnika iz Amerike i Engleske.

Grad Niš je već okarakterisan kao grad naprednih tehnologija, a da je to tako  potvrđuje i ova kompanija koja polako osvaja tržište video komunikacije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com