Društvo

Mladunče rode povređeno prilikom pada gnezda uspešno operisano

Mladunče rode koje je povređeno prilikom pada gnezda u selu Tešica kod Aleksinca uspešno je juče operisao veterinar Branislav Petković u svojoj ordinaciji u Nišu i nakon operacije prebačeno je na opravak u ZOO kutak u Kamenici.

Gnezdo staro više od 20 godina u selu Tešica jak vetar praćen kišom je urušio, i polovina u kojoj su se nalazila dva ptića pala je u traktorsku prikolicu parkiranu ispod gnezda.

Vlasnik je video da je jedan ptić dobro i postavio ga je na krov garaže da bi bio bliže roditeljima, a zbog ptića koji nije mogao da ustane jer mu je noga polomljena pozvao je ZOO planet.

Volonteri su preuzeli malu rodu i nakon što su je nahranili i dali vitamin, odneta je veterinaru na operaciju.

Petković je juče operisao i orla sa prostrelnom ranom krila, a njega su u Niš donele osobe koje su bile na izletu u Kosjeriću i tamo ga pronašle.

U Zoo planet su kazali za Niške Vesti da se obe ptice dobro oporavljaju i da će poput drugih ptica i životinja biti vraćene u prirodu kada  budu potpuno zdrave.

U prirodu će, dodali su, uskoro biti vraćene dve sove, ćuk i zec.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com