Virus Korona

Mladi žurke iz kafića preselili u stanove. Vlasnici lokala poštuju radno vreme

Komunalna milicija grada Niša kontrolisala je juče poštovanje novih mera. Obavljeno je više od 200 kontrola. Prema rečima načelnika Komunalne milicije Milana Đorđevića samo noćna smena je obavila 192 kontrole. Uglavnom su se kontrolisale kladionice, Tržni centri i ugostiteljski objekti.

Osim ovih objekata, Komunalna milicija kontroliše i velike trgovinske lance, javni gradski prevoz, ali i same građane kada je nošenje zaštitnih maski u pitanju u zatvorenom prostoru, ili na otvorenom, a veća je koncentracija ljudi.

Milan Đorđević, načelnik komunalne milicije; Foto: Niške Vesti

“Kontrolom je utvrđeno da su svi objekti ispoštovali novu meru ograničenog radnog vremena. Kada govorimo o nedostacima, bilo ih je, ali se uglavnom radi o tome da nisu odredili odgovorno lice, postavili dezo barijeru, ili nemaju dovoljan broj dezinfekcionih sredstava. U tim situacijama idemo najpre sa opomenama”, rekao je Đorđević Niškim Vestima.

Prema njegovim rečima problem su i dalje okupljanja mladih koji su se iz ugostiteljskih objekata preselili najpre na Kej, a sada zbog hladnog vrmena i u stanove.

“Odmah nakon izvršene kontrole radnog vremena, sačekaju nas prijave za remećenje kućnog reda. Mi za noć imamo od 10 do 20 takvih prijava, tako da praktično naše patrole nemaju pauzu u noćnoj smeni”, istakao je Đorđević.

Do 3. decembra, od 18 sati uveče do pet sati ujutru neće raditi ugostiteljski objekti – restorani, kafići, barovi, klubovi, kao i trgovinski centri, pozorišta, bioskopi i druge ustanove kulture, priređivači posebnih i klasičnih igara na sreću. Prodavnice i drugi maloprodajni trgovinski objekti neće raditi od 21 do pet sati.
Apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljski i drugi objekti koji vrše dostavu hrane, mogu da rade bez ograničenja.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com