Sport

‘’Mladi za mlade’’ pomogli džudistkinjama Jani i Ivi

Humanitarna akcija Fondacije dr Danice Grujičić ‘’Mladi za mlade’’ prikupljanja sredstava za mlade talentovanje džudistkinje iz Niša, bliznakinaje Janu i Ivu, je završena. Njima je juče na treningu uručena oprema u vrednosti od oko 200.000 dinara.

 

 

‘’Svu sreću im želimo u narednom periodu, da osvajaju dosta medalja i da u najboljem svetlu  predstavljaju naš grad, a jednog dana i našu državu na državnim i svetskim takmičenjima’’, poželeli su im tokom uručenja pomoći Danilo Đokić koordinaror Fondacije u Nišu i profesor fizičkog vaspitanja Miljan Milenković u Gimnaziji ‘’Svetozar Marković’’ u Nišu koji je u neku ruku bio veza izmeđa između Fonfacije i porodice ovih mladih džudistkinja, ali je pomogao i u prikupljanju sredstava.

Foto: Fondacija “Mladi za mlade”

‘’S obzirom na to da su ove mlade devojke izuzetno talentovane, naša fondacije je rešila da im pomogne kako bi naša država sutradan dobila i svestke prvakinje u džudou. Pored opreme kupljene su im i petike kao i trenerice za početak školske godine’’, kaže Danilo Đokić. ‘’Fondacija će im finansirati i pripreme koje ih očekuju. Cela donacija iznosi 2.500 evra’’.

Jana i Iva Mitrović sada mogu bez finansijaskog optrećenja da se posvete novim takmičenjima i pobedama. Njihov talenat je nesporan o čemu svedoče i njohove medalje koje je teško i pobrojati. Upravo je to i cilj Fondacije ‘’Mladi za mlade’’, da podrži mlade talente koji su ponos svojih klubova, škola, gradova i države.

Jana i Iva Mitrović su sestre bliznakinje, odlične i primerene učenice petog razreda koje osvajaju izvanredne rezultate na državnim i medjunarodnim takmičenjima. Ćerke su profesora fizičkog vaspitanja Miše Mitrovića, nekada takodje uspešnog sportiste inače samohranog roditelja. Pre tačno osam godina su ostale bez majke, sada žive sa ocem i starijom sestrom koja je brucoš na medicinskom fakultetu, koja je takođe odličan đak. Uskoro im se bliže pripreme za takmičenje, međutim njihov otac jedva uspeva da ,,pokrpi,,  kraj sa krajem, da bi pored svakodnevnih obaveza i troškova odvojio novac i za ove mlade sportistkinje. Sada je tome kraj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com