Društvo

Mladi umetnik zidove i prozore PRETVARA U BAJKU. Veljkov rad Nišlije ostavlja bez daha (FOTO)

U ovim prazničnim danima svako od nas primećuje i divi se raznim vrstama novogodišnjeg ukrašavanja, a naročito kada je nešto posebno i drugačije u pitanju, kao što su to oslikani izlozi kafića i prozori na pojedinim kućama.

Veljko Veselinović je mladi umetnik koji ima devetnaest godina. Njegova darovita ruka ukrasila je mnoge izloge u Nišu, to radi profesionalno i maštovito, ali možda bitnije od svega je to što on uživa dok radi.

Prvenstveno se bavio oslikavanjem murala (slikanje na zidu), a onda je počeo da slika i na staklu, pa tako otkrio da mu se to najviše dopada.

Veljko Veselinović dok radi; Foto: privatna arhiva

Završio je srednju Umetničku školu, smer grafički dizajn, a danas je na prvoj godini Likovne akademije, gde se opredelio za Likovni odsek.

Njegova majka, Neda Šukletović Veselinović, koja je nastavnica likovne kulture, ističe da je Veljkov talenat isplivao na površinu u šestom razredu osnovne škole.

„U petom razredu nije odskakao od ostale dece, dok se u šestom razredu izdvojio i videlo se da ima talenta“, kaže Neda za Niške Vesti.

Čim je počeo da se ističe u slikanju, počeo je da osvaja nagrade na raznim likovnim konkursima tokom osnovne, pa zatim i u srednjoj školi.

Veljko Veselinović dok radi; Foto: privatna arhiva

Inače, u njegovoj porodici su mnogi članovi „umetničke duše“. Njegov deda, kao i majka su akademski slikari, dok mu je otac grafički dizajner, pa nije čudo što Veljko ima talenta.

Kao mali posećivao je likovne radionice koje vodi njegova majka, što mu je pomoglo da usavrši svoje znanje i unapredi talenat.

Veljko Veselinović dok radi; Foto: privatna arhiva

To su likovne radionice za rad sa kreativnom decom od šest do petnaest godina, jer su, kako Neda kaže, deca u tom periodu najkreativnija.

Radionice se održavaju u Dušanovom bazaru u Nišu, a deci omogućavaju da uče sve vrste likovne tehnike.

„Veljko me je od malena pratio na radionicama, bio zainteresovan i mnogo toga tu naučio“, kaže Neda.

Osim slikanja na staklu i zidu, ovaj mladi umetnik radi i portrete po narudžbini.

Posebno je zapažen i publikovan rad, gde je Veljko naslikao svog deku. Na slikama se vidi koliko Veljko voli da obrati pažnju na detalje koji su – savršeni.

Od ovog „hobija“ za sada zarađuje sebi džeparac, ali sve ide ka tome da mu to bude i primarna profesija.

Veljko je prepoznao svoj talenat i radi na tome da mu u budućnosti posao bude upravo ono u čemu najviše uživa.

Veljko Veselinović dok radi; Foto: privatna arhiva

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com