Društvo

Mladi talenti pozivaju na peti Forum mladih naučnika! (VIDEO)

Organizacija “Nađi Raula” u saradnji sa radnom grupom za socijalna pitanja i humanitarne aktivnosti Kancelarije za mlade, a uz podršku Konzulata Kazahstana u Beogradu organizuje konferenciju “Forum mladih naučnika – podrži budućnost”. Konferencija se održava u petak, 15. Marta 2019. godine, od 11 časova, u velikoj Sali Univerziteta u Nišu, a ulaz je slobodan. Među panelistima se i ove godine očekuju mladi talenti, naučnici, predstavnici obrazovnih institucija, Ambasade i Konzulata Kazahstana, ali i predstavnici Grada.

Ovogodišnja država domaćin foruma je Kazahstan, a dosadašnje države domaćini bile su: Indija, Nemačka, Izrael i Meksiko. Ideja o održavanju foruma potekla je od Jovana Milića, nekadašnjeg učenika Mašinsko tehničke škole „15.maj“ (sada Srednja stručna škola).

U sklopu foruma u holu Univerziteta istog dana biće održan i mini sajam „Ljubav Kazahstana“, gde će se predstaviti zanimljivi predmeti iz Kazahstana, takođe, prisutni će moći da se upoznaju i sa književnim stvaralaštvom Kazahstana.

Ovogodišnji naziv panela jeste: „Mladi talenti. Bogatstvo dva naroda. Ko su uzori deci u Srbiji?“ Organizatori se nadaju da će konferencija imati neke efekte, pa neka su ti efekti vezani i za to da prisutni u Sali uvide da postoje mladi ljudi, koji nisu eksponirani na televiziji, ali postižu izvanredne rezultate.

Cilj ovogodišnje konferencije je promocija mladih talenata, budućih naučnika, ali i ukazivanje na programe putem kojih mogu da se usavrše u Republici Kazahstan, a da kasnije stečeno znanje primene u svojoj državi.

U sklopu foruma biće predstavljen i film „Bogatstvo dva naroda“, u sklopu koga će se predstaviti dostignuća troje najboljih mladih lidera iz Srbije i iz Kazahstana, po slobodnom izboru organizatora. Organizatori posebno ističu priču Issaka Mustopola iz Kazahstana, koga su opisali u kratkom filmu.

Video najavu u kojoj učesnici petog Foruma mladih naučnika pozivaju sugrađane možete pogledati na:

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com