Društvo

Mladi talenti i ko su idoli deci u Srbiji

Organizacija “Nađi Raula” u saradnji sa radnom grupom za socijalna pitanja i humanitarne aktivnosti Kancelarije za mlade, a uz podršku Konzulata Kazahstana u Beogradu organizuje konferenciju “Forum mladih naučnika”. Ovogodišnji naziv panela jeste: „Mladi talenti. Bogatstvo dva naroda. Ko su idoli deci u Srbiji?“

Konferencija se održava u petak, 15.marta 2019.godine u velikoj sali Univerziteta u Nišu. Među panelistima se i ove godine očekuju mladi talenti, naučnici, predstavnici obrazovnih institucija, Ambasade i Konzulata Kazahstana i predstavnika Grada. Ovogodišnja država domaćin foruma je Kazahstan, a dosadašnje države domaćini bile su bili Indija, Nemačka, Izrael i Meksiko. Ideja o održavanju foruma potekla je od Jovana Milića, nekadašnjeg učenika Mašinsko tehničke škole „15.maj“, sada Srednja stručna škola.

U sklopu foruma u holu Univerziteta istog dana biće održan i mini sajam „Ljubav Kazahstana“, gde će se predstaviti zanimljivi predmeti iz Kazahstana, takođe, prisutni će moći da se upoznaju i sa književnim stvaralaštvom Kazahstana.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close