Društvo

MLADI SU ZAKON: Za bolji život mladih u Nišu

Program MLADI SU ZAKON je nacionalni program Ministarstva omladine i sporta koji ima za cilj podsticanje aktivizma, volontiranja i pružanja podrške mladima da doprinesu boljem životu u mestu u kome žive.

Do sada, od 2010. godine kada je pokrenut, finansirano je više od 1300 omladinskih volonterskih projekata realizovanih od strane udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa uz stručnu i tehničku podršku Resurs centara širom Srbije, u iznosu od skoro 87 miliona dinara.

Kroz ovaj program za Nišavski i Pirotski okrug ovog puta opredeljeno je ukupno 900.000 dinara, a konkurs za prijavu predloga omladinskih projekata je do 15. januara 2017.

mladi

Novac za niške i pirotske omladinske projekte

Na konkurs mogu da se prijve udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački i studentski parlamenti, omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Nišavskog i Pirotskog okruga. Neformalne grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

Predloženi omladinski volonterski projekti treba da budu sprovedeni u periodu od 16. februara do 15. maja 2017. godine.

Vrednost jednog projekta može iznositi između 40.000 i 100.000 dinara, a ukupan iznos raspoloživih sredstava finansiranje omladinskih projekata na području Nišavskog i Pirotskog okruga je 900.000 dinara.

Sve odabrane volonterske grupe za pisanje predloga ideje omladinskih projekata biće pozvane na obuku u periodu od 21.01.2017. – 05.02.2017.

Po završenoj obuci komisija koju formira Resurs centar za Nišavski i Priotski okrug odabraće najmanje 15 omladinskih volonterskih projekata koji će biti finansirani, a konačna lista biće objavljena do 15. februara 2017. godine.

Detaljnije informacije o temama konkursa, uslovima i načinu prijave, kao i sami prijavni obrasci, mogu se pronaći na ovom linku.

Volonterski kampovi

U okviru ovogodišnjeg programa MLADI SU ZAKON, osim omladinskih volonterskih projekata, širom Srbije organizuje i 47 volonterskih kampova, koji ugošćavaju mlade volontere iz zemlje i sveta.

Kroz projekte Resurs centara realizuje se 12 volonterskih kampova, a 35 kroz projekat „Nacionalni program volontiranja mladih MLADI SU ZAKON” koji sprovode Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije, u saradnji sa Resurs centrima i partnerskim organizacijama.

Sve informacije o uslovima prijavljivanja za volonterske kampove širom Srbije možete preuzeti na internet stranici Nacionalnog programa volontiranja mladih: www.kampovi.mis.org.rs.

Sredstva za finansiranje više od 180 omladinskih volonterskih projekata u ukupnom iznosu od 11 miliona dinara i 47 volonterskih kampova u ukupnom iznosu od 4,5 miliona dinara, obezebeđena su kroz Javni poziv Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade.

Ukupna sredstva odvojena za realizaciju programa MLADI SU ZAKON iznose skoro 20 miliona dinara

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com