Društvo

Mladi soko uleteo u kafić u Obrenovićevoj ulici

Zbog velike vrućine mali soko uleteo je u jedan lokal u Obrenovićevoj ulici u samom centru Niša. Srećom prošao je sa malim povredama kljuna. Ptica je bila dehidrirala i zbog vrućine je iznemogla i uletela u lokal. Nakon kraćeg odmora biće vraćena u prirodu. Tako glasi kratak izveštaj iz Udruženja ZOO Planet Niš čiji članovi nastavljaju da se brinu o pticama u ovim vrelim danima.

“U subotu smo imali jednu, pomalo neobičnu intervenciju, ali ne toliko i neočekivanu u jednom od kafića u Obrenovićevoj ulici”, kaže Dušan Stojanović, predsednik Usruženja ZOO Planet Niš. “Vreme je izuzetno toplo, temperatura se penje i preko 30 stepeni, pa smo zbog toga imali par intervencija danas što se tiče ptica. Visoke temperature su malo izmorile ptice, ako  mogu tako da kažem i jedan mladi soko je uletao u lokal u centu grada Niša. Tom prilikom je udario u ogledalo lokala”.

Radnici lokala su brzo reagovali i uhvatili su mladog sokola, pobrinuli su se u prvom trenutku za njega, a onda su pozvali  ZOO Planet kako bi se ovi na pravi način pobrinuli za mladunca sokola.

Foto: ZOO Planet Niš

“Kada smo stigli videli smo da mladunče sokola nije ozbiljno  povređeno, imao je male povrede kljuna. Dali smo mu vodu jer je dehidrirao i sutra ga vraćamo u njegovo stanište”, kaže Dušan.

On dodaje da nije slučajnost videti sokola u centru grada.

“Oni se, zapravo i gnezde na visokom zgradama gde i nalazimo njihova gnezda”, dodaje Dušan. “Nije ni čudno ni neobično  što je ovaj mladunac uletao u local u Obilićevoj ulici. Zatražio je pomoć, a mi smo tu, kao i ostali dobri ljudi da mu pomognemo”, kaže Dušan Stojanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com