Sport

Mladi šahista Velja Nedeljković doneo srebrnu medalju sa Sportskih igara mladih u Sarajevu

Mladi šahista Velja Nedeljković predstavljao je naš grad na Sportskim igrama mladih u Sarajevu. On je bio jedan od  270 igrača koji su se takmičili u 10 sportova. On je takmičeći se u šahu u velikoj konkurenciji doneo srebrnu medalju svom gradu Nišu i zemlji Srbiji i osvojio titulu Međunarodnog VICE prvaka u šahu.

Na finalni turnir se kvalifikovao kao Državni prvak u šahu do 12 gododina na Državnom finalu SIM-a koje je održano sredinom septembra u Brzeću. Velja je učenik OŠ “Dušan Radović ” u Nišu gde je napravio prve šahovske korake, a unazad dve godine trenira u školi šaha pri Dečijem kulturnom centru i igra za SK Nais iz Niša pod budnim okom trenera profersora Dragana Živića.

Foto: privatna arhiva

Na put za Sarajevo gde su se održale Sportske igre mladih ove godine, Velja je otišao sa verom da će nas obradovati zlatom, jer su dobre pripreme i odlična forma davali realne osnove, ali previd u derbiju sa mladim šahistom Tarik Odžakom iz BIH mu je doneo veliko srebro. Pred našim mladim šahistom je još puno turnira i sportskih uspeha.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com