Virus KoronaZdravlje

MLADI PRKOSE MERAMA. Kej i dalje najomiljenije mesto okupljanja. Noću tu bude i do 300 osoba

I pored svih opomena nadležnih ali i starijih ukućana mladi ne odustaju da se okupljaju u večernjim i noćnim satima u amfiteatru na Keju gde se u jednom trenutku na površini koja se i ne može smatrati tako velikom nađe i preko 200 do 300 osoba. Na taj način oni ignorišu i mere koje je doneo gradski Štab za vanredne situacije ali i Krzni štab Republike Srbije kojima je ograničeno okupljanje više od deset osoba na otvorenom i zatvorenom prostoru, održavanje fizičke distance od najmanje metar i po, ali i maske koje su sada svuda obavezne gde nije moguće ostvariti odgovarajuću distancu.

Da mladi ne odustaju od kupljanja na Keju svedoči i slika koju u prepodnevnim satima zateknu radnici JKP „Mediana“ a koji čiste ovaj prostor.

Milan Đorđević, načelnik Komunalne milicije

„Tu nema čega nema“, žele se radnici. „Svakog dana napunimo i do dvadesetak džakova otpadom koji zateknemo ovde. Sve je prekriveno pikavcima, poklopcima od fklaša, plastičnim flašama, konzervama, a o srči od polomljene staklene ambalaže i da ne govorimo. Treba nam nekoliko sati da sve to pokupimo i sredimo amfiteatar“.

O tome da se na Keju krše sve mere koje su donete za zaštitu od korone potvrdila je niška komunalna milicija, a jedna od odluka gradskog Štaba je da se spreči okupljanje velikog broja mladih na ovom prostoru i da se taj prostor kontroliše.

„Ono što je uočeno kao problem jeste okupljanje velikog broja naših najmlađih sugrađana, a mere koje je gradski Štab doneo ne poštuju se. U toku večeri ovde bude i do 300 ljudi, a koristi se i ajkohol“, kaže Milan Đorđević, načelnik Komunalne milicije u Nišu.

Đorđević dodaje da je bitno da se apeluje na mlade koji dolaze ovde da drže međusobnu distancu da nose maske, da se ne okuplja veći broj ljudi kako bi sebe i druge zaštitili i bili što bezbedniji.

„Noćne patrole Komunalne milicije u saradnji sa policijom opšte nadležnosti obavljaju svakodnevnu kontrolu, obilaze ovaj deo Keja. Zajedno sa nama išli su i lekari čiji je zadatak da najmlađe sigrađene edukuju o tome kako da se zaštite od virusa kovid 19“, kaže Đorđević.

On dodaje da su u toku noći imali 8 do 10 prijava i da ne mogu u isto vreme da budu na svim mestima, ali je evidentno da se građani drugačije ponašaju kada ih vide u unioformama. Doduše ponašanje menjaju čim se oni udalje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com