Moja priča

Mladi Nišlija samostalno izdao debitanski album

Na albumu se nalazi 14 pesama na engleskom jeziku

Talentovani Nišlija Mateja Jezdić, nedavno je izbacio svoj debitanski album pod nazivom “Time Station” sa čak 14 pesama i to na engleskom jeziku, koji je, kako kaže, sam producirao u kućnom studiju.

Pored toga, Mateja je potpuno sam svirao svih 7 instrumenata koje imamo prilike da čujemo na albumu. Mateja je Niškim Vestima rekao da je izuzetno ponosan na svoj dosadašnji rad i trud, ali i zbog toga što je postigao nešto što još uvek nije neko od njegovih sugrađana.

“Hteo bih da napomenem da sam sve instrumente svirao sam, a to su klavijature, klavir, bubnjevi, električne i akustične gitare, kao i nylon-string i bas gitara”, napominje Mateja.

Talentovani Nišlija je sam aranžirao pesme, svirao sve instrumente, glavne i prateće vokale koje na kraju potpisuje svojom produkcijom.  Za sebe kaže da je samouk. Bubnjeve je počeo da svira sa samo četiri godine kada ih je dobio kao rođendanski poklon od porodičnih prijatelja. Pohađao je nižu muzičku školu dve godine.

“Muzikom se bavim iz ljubavi, a studiram grafički dizajn. Pandemija je imala veliki uticaj da se život uspori, ne izlazi se toliko kao ranije, i tu sam našao prostor da se posvetim i fakultetu i snimanju muzike. Generalno, dosta posvećenosti je potrebno kako bi se postigli rezultati i na jednom i na drugom polju”.

Kaže da je muziku zavoleo od malih nogu, jer je celog života sam okružen kvalitetnom muzikom.

“Celog života sam okružen kvalitetnom muzikom, i zahvalan sam roditeljima koji su odavno primetili moj talenat za muziku i uradili sve u njihovoj moći da mi obezbede uslove u kojima bih taj talenat razvijao”, kazao je Jezdić.

Na pitanje kako je pre svega došao na ideju o albumu prvencu, kaže sasvim prirodno, budući da je iz muzičke porodice i da je kao mlađi bio član hora.  Oliver Jezdić, Matejin tata se takođe bavi muzikom i svira klavijaturu.

Njegovom oduševljenju nije bilo kraja kada je shvatio da je na korak svom ostvarenju, zatim je svoje želje pretočio u realizaciju. Snimio je album na stranom jeziku, a sve je krenulo sa samo nekoliko demo snimaka protekle godine u samom jeku pandemije. Ipak, prema njegovim rečima, pandemija mu je pomogla da svoje slobodno vreme usmeri na muziku.

“Muzikom se bavim iz ljubavi, a studiram grafički dizajn .Pandemija je imala veliki uticaj da se život uspori, ne izlazi se toliko kao ranije, i tu sam našao prostor da se posvetim i fakultetu i snimanju muzike. Generalno, dosta posvećenosti je potrebno kako bi se postigli rezultati i na jednom i na drugom polju”.

Mladić ističe da su tekstovi pesama na engleskom jeziku jer je želeo da album bude pristupačan širem auditorijumu.

“Svi tekstovi su na engleskom jeziku, jer sam želeo da album bude pristupačan širem auditorijumu, a takođe jer je inspirisan stvaralaštvom poznatih svetskih izvođača kao što su Michael Jackson, Depeche Mode, Peter Gabriel, Seal “…

Ono na šta je najviše ponosan jeste što su u realizaciji pomogli prijatelji i porodica, jer kako kaže, bez njih ne bi uspeo. Matejin otac je učestvovao u postprodukciji čitavog albuma.  Neke od pratećih vokala otpevali su Matejini prijatelji.

“Album prožima jedna posebna atmosfera osećaja večnosti, a i daljine, koju stvaraju razni prostorni efekti i melodije samih pesmama. Pesme su raznolike – od emotivnih do klubskih beat pesama. Kroz svih 14 pesama prikazan je jedan čitav period stvaralaštva”.

Mateja nam je pričao i o svojim planovim u budućnosti . U toku su pripreme za snimanje mog prvog spota za pesmu “Fame”, koji bi trebalo da bude izbačen do kraja godine.

“Većinu pratećih vokala je pevala Petra Jovanović, sa kojom sam radio i neke od tekstova, a napisali smo i jednu od pesama zajedno”.

Dodaje da duguje veliku zahvalnost i Juliji Petrović, Dimitriju Mandiću, Mateji Pejčiću, Nikoli Vukoviću i Aleksandru Pavloviću, koji su takođe na nekim pesmama pevali prateće vokale. Pesme sa njegovog albuma možete preslušati na streaming sajtovima i aplikacijama, ali i u CD izdanju.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com