Sport

Mladi niški rukometaši uspešni na veoma jakom turniru u Smederevu

Rukometni klub “Mladost 2012” iz Niša učestvovao je na upravo završenom 10. jubilarnom međunarodnom rukometnom turniru “Trofej Smedereva”. Niški klub nastupio je sa dve generacije, kadetskom (2006. godište) i pionirskom (2008.). Na turniru je učestvovalo preko 140 ekipa u 6 uzrastnih kategorija.

Mladost je sa generacijom kadeta odigrala 6 utakmica. Pobedili su u pet, redom su padali Avatar (Rumunija), Filipos Veria (Grčka), Tha Martin (Slovačka), Banatul (Češka) i Bihorul (Rumunija). Jedini poraz zabeležili su od mađarske ekipe Tempo i to u uzbudljivoj završnici samo sa jednim golom razlike. U tom meču niški tim je imao prednost u većim delu igre, ali se onda povredio najbolji igrač i kapiten Mladosti, Aljoša Vučkoviċ, što je poremetilo njegove mlade saigrače koji su izgubili koncetraciju pa je meč “skliznuo” na stranu Mađara.

Na kraju su oni bili prvi, Mladost druga, a rumunski Avatar treći.  Povređeni kapiten Nišlija Aljoša Vučković je proglašen za najboljeg igrača turnira u tom godištu.

Pionirska selekcija (2008) zabeležila je tri pobede i tri poraza, završivši na vrlo dobrom 7. mesto, ostavivši iza sebe jedan PSG (Francuska) i Pick Seged (Mađarska).

“Momci koji su osvojili drugo mesto na jednom od tri najjača turnira u Evropi, biċe ujedno i nosioci u predstojeċoj (seniorskoj) sezoni Druge rukometne lige, koja treba da krene prvog vikenda u septembru. Uz par pojačanja, probaċemo da budemo među prve četiri ekipe i obezbedimo plej of za ulazak u Prvu ligu Srbije – Istok.”– kaže za “Sport juga” Bojan Đorđević, trener Mladosti.

RK”Mladost2012″ ċe nastaviti i učešċe u ligama mlađih kategorija u tekućoj sezoni, sa generacijama do 14, do 16 i do 18 godina. U klubu se nadaju da će opravdati prošlogodišnji uspeh momaka do 16 godina koji su bili prvaci Super lige.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com