Sport

Mladi niški fudbaleri osvojili Sarajevo

FK “Atletiko” koji čine mališani 8, 9 godina na velikom turniru u Sarajevu osvojili su prvo mesto i tako se plasirali za Evropsko prvenstvo. Na ovom takmičenju mladih fudbalera održanom u Bosni i Hercegovini učestvovalo je 16 ekipa iz celog Balkana.

Trener mladih fudbalera Nikola Petković kaže da je najviše ekipa učestvovalo iz Bosne, ali ih je bilo i iz Hrvatske i drugih zemalja biše Jugoslavije. Niški tim je bio jedini iz Srbije, ali učešće u drugoj zemlji ih nije demoralisalo da postignu veliki uspeh. Tako je pehar zahvaljujući ovom timu stigao u Niš.

Nikola Petković, trener

“To je bilo kvalifikaciono prvenstvo za evropsku Ligu šampiona za mlade. Nišlije su se direktno plasirale pobedom na ovom turniru. Očekuje nas ozbiljno takmičenje na leto. Sama imena velikih fudbalskih klubova koji će učestvovati na tom velikom evropskom takmičenju daju veći značaj našem uspehu” istakao je Petković.

A rivali mladim niškim fudbalerima biće FK Lajcpcig iz Nemačke, Borusija Dortmund, Totenhem Hocpur, Mančester City, Olimpik Marsej, Juventus, Bajern Minhen. Iz Srbije se plasirala još i Crvena zvezda iz Beograda. To će ujedno Fudbalskom klubu “Atletiko” biti i podstrek za bolji rad, jače treninge i jaču želju  da na tom velikom turniru postignu zavidan uspeh.

Foto: FK Atletiko

“Mi ćemo posle ovoga da se odmorimo par dana, bilo je naporno, ostvarili smo veliki uspeh. Nakon toga sledi naporan i ozbiljan rad da se pripremimo za to veliko takmičenje”, zaključio je trener Nikola Petković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com