Zdravlje

Mladi lekari dobili posao u UKC

Najbolji diplomci Medicinskog fakulteta zaposleni su u Univerzitetskom kliničkom centru od početka ove godine. Reč je o 21 svršenom studentu sa najvišim prosekom ocean tokom studija.

Ugovore o radu mladim lekarima je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a u okviru Programa zapošljavanja najboljih diplomaca, ugovore, doktorske studije ili specijalizaciju dobilo je 711 mladih u Srbiji. Među njima su oni koji imaju prosek iznad devet na državnim medicinskim fakultetima, kao i najbolji u srednjim medicinskim školama.

„Ovo je veliki dan i za ove mlade lekare i za zdravstvene ustanove koje dobijaju radnike sa najvišim prosečnim ocenama. Nadamo se da će biti časni i dobri doktori kakvi su i studenti bili“, rekao je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš prof.dr Zoran Perišić povodom prijema mladih lekara.

U okviru Programa zapošljavanja najsupešnijih, koji je Ministarstvo zdravlja pokrenulo 2018. u Srbiji je do sada je zaposleno 511 lekara , od tog broja 108 lekara zaposleno je u UKC Niš, saopštila je ova ustanova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com