HronikaVirus Korona

Mladi lekar UKC Niš preminuo zbog korona virusa

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije saopštio je na svojoj Fejsbuk stranici da je od posledica korona virusa preminuo doktor Boban Rajković (32), specijalizant interne medicine u niškom Kliničkom centru.

Univerzitetski klinički centar potvrdio je da su sa velikom tugom, nevericom i žaljenjem primili vest da je mladi kolega doktor Boban Rajković preminuo u Кovid bolnici u Batajnici.

“Naš mladi kolega je primljen u UКC Niš kao jedan od najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta u Nišu i započeo je sa radom na Кlinici za gastroenterologiju i hepatologiju pre dve godine. U aprilu i maju prošle godine je bio uključen u lečenje kovid pacijenata nakon čega je nastavio rad na matičnoj klinici i nije imao dalji kontakt sa kovid pozitivnim pacijentima. Na žalost, krajem decembra prošle godine je dijagnostikovana akutna i veoma teška bolest jetre, zbog čega je početkom januara ove godine upućen na dalje lečenje i dijagnostiku u UКC Srbije” saopštio je UKC.

Navode da su njegove kolege bile stalno u kontaktu sa njim. Sredinom februara je utvrđeno da je pozitivan na virus Кovid 19 nakon čega je prebačen u Кovid bolnicu u Batajnici, gde je i preminuo pre dva dana.

“Izgubili smo vrednog i perspektivnog mladog doktora i saučestvujemo u bolu njegove porodice”, navodi se u saopštenju UKC.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com